Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett
  • Tid 25 min

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

5 (1 betyg)

Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 2 apelsiner
  • 2 morötter, hyvlade
  • 100 g spenat
  • 1 dl hasselnötter
  • salt
Brynt smör-vinägrett
  • 100 g smör
  • 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala apelsinerna med kniv och skär sedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.

Smörvinägrett:

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.

  2. 2

    Strö nötterna över salladen och skeda över smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den här rätten är som godast helt nygjord!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar