
Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett
Betyg (1-5):
Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 apelsiner
- 2 morötter, hyvlade
- 100 g spenat
- 1 dl hasselnötter
- salt
- Brynt smör-vinägrett
- 100 g smör
- 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)
Gör så här
- Skala apelsinerna med kniv och skärsedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genomatt krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.
Smörvinägrett:
- Smält smöret i en kastrullunder omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
- Strö nötterna över salladen och skedaöver smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.
Tips

Den här rätten ärsom godast helt nygjord!
Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett
Betyg (1-5):
Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala apelsinerna med kniv och skärsedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genomatt krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.
Smörvinägrett:
- Smält smöret i en kastrullunder omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
- Strö nötterna över salladen och skedaöver smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.
Tips

Den här rätten ärsom godast helt nygjord!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!