Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 apelsiner
  • 2 morötter, hyvlade
  • 100 g spenat
  • 1 dl hasselnötter
  • salt
  • Brynt smör-vinägrett
  • 100 g smör
  • 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv och skärsedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genomatt krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.

Smörvinägrett:

  1. Smält smöret i en kastrullunder omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
  2. Strö nötterna över salladen och skedaöver smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.

Tips

Den här rätten ärsom godast helt nygjord!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 apelsiner
  • 2 morötter, hyvlade
  • 100 g spenat
  • 1 dl hasselnötter
  • salt
  • Brynt smör-vinägrett
  • 100 g smör
  • 1 msk sherryvinäger (rödvinsvinäger)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fräscht tillbehör på julbordet, som lyfter både skinka och köttbullar. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv och skärsedan i 1 cm tjocka skivor. Fördela på ett fat tillsammans med morötter och spenat. Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genomatt krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka grovt.

Smörvinägrett:

  1. Smält smöret i en kastrullunder omrörning tills det slutat skumma, har en gyllene färg och doftar nötigt. Häll upp i en skål och vispa i vinägern.
  2. Strö nötterna över salladen och skedaöver smörvinägretten precis före servering. Smaka av med salt.

Tips

Den här rätten ärsom godast helt nygjord!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!