Ingefärssnittar med sylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär

Gör så här

  1. Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
  2. Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2019-12-05

Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.

Liknande recept

Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knäckflarn med fyllning

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fetaosttoast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vit glögg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär

Ingefärssnittar med sylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
  2. Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2019-12-05

Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.

Liknande recept

Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knäckflarn med fyllning

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fetaosttoast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vit glögg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)