Ingefärssnittar med sylt

Ingefärssnittar med sylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
  2. Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2019-12-05

Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.

Ingefärssnittar med sylt
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär

Ingefärssnittar med sylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
  2. Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2019-12-05

Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.