
Ingefärssnittar med sylt
Betyg (1-5):
Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.
Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 äggula
- 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär
Gör så här
- Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
- Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.
Ingefärssnittar med sylt
Betyg (1-5):
Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.
Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Gör så här
- Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
- Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-05
Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mathias
2019-12-05
Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.