Ingefärssnittar med sylt
  • Tid 25 min + tid att svalna
  • Ugn 175º

Ingefärssnittar med sylt

0 (0 betyg)

Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.

  • Tillagningstid 25 min + tid att svalna
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

24 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.

  2. 2

    Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar