
Ingefärssmakande sashimilax
Betyg (1-5):
Servera den gravade laxen med en soja med smak av vitlök, jalapeño och honung.
Tillagningstid: 15 min + tid i kyl + 2 dygn i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl socker (gärna grovt havssalt)
- 1 kg laxsida (fryst i 2 dygn, tinad)
- 1 dl + 1 dl skivad gari (syltad ingefära)
- 1 dl salt
- Jalapenosolja:
- 1 msk smör
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 0.5 finhackad jalapeño med kärnor
- 3 dl japansk soja
- 1 msk honung
- limeklyftor
Gör så här
- Blanda salt och socker och lägg hälften i botten på en form. Lägg laxsidan ovanpå med skinnsidan neråt. Strö över ett tunt lager saltsockerblandning, fördela 1 deciliter gari ovanpå, strö över resten av salt-sockerblandningen och låt stå i rumstemperatur 30 minuter. .
- Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten. Vänd laxbiten efter 5-6 timmar
- Smält smör i en kastrull, lägg i vitlöken och bryn den på medelhög värme. Tillsätt jalapeñon och bryn ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt sojan, koka upp och sjud i 5 minuter. Rör i honung, låt svalna.
- Skär laxen i skivor, servera med soja, 1 deciliter gari och limeklyftor
Liknande recept
Ingefärssmakande sashimilax
Betyg (1-5):
Servera den gravade laxen med en soja med smak av vitlök, jalapeño och honung.
Tillagningstid: 15 min + tid i kyl + 2 dygn i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda salt och socker och lägg hälften i botten på en form. Lägg laxsidan ovanpå med skinnsidan neråt. Strö över ett tunt lager saltsockerblandning, fördela 1 deciliter gari ovanpå, strö över resten av salt-sockerblandningen och låt stå i rumstemperatur 30 minuter. .
- Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten. Vänd laxbiten efter 5-6 timmar
- Smält smör i en kastrull, lägg i vitlöken och bryn den på medelhög värme. Tillsätt jalapeñon och bryn ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt sojan, koka upp och sjud i 5 minuter. Rör i honung, låt svalna.
- Skär laxen i skivor, servera med soja, 1 deciliter gari och limeklyftor
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!