Ingefärssmakande sashimilax

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Servera den gravade laxen med en soja med smak av vitlök, jalapeño och honung.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 dl socker (gärna grovt havssalt)
  • 1 kg laxsida (fryst i 2 dygn, tinad)
  • 1 dl + 1 dl skivad gari (syltad ingefära)
  • 1 dl salt
  • Jalapenosolja:
  • 1 msk smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad jalapeño med kärnor
  • 3 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Blanda salt och socker och lägg hälften i botten på en form. Lägg laxsidan ovanpå med skinnsidan neråt. Strö över ett tunt lager saltsockerblandning, fördela 1 deciliter gari ovanpå, strö över resten av salt-sockerblandningen och låt stå i rumstemperatur 30 minuter. .
  2. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten. Vänd laxbiten efter 5-6 timmar
  3. Smält smör i en kastrull, lägg i vitlöken och bryn den på medelhög värme. Tillsätt jalapeñon och bryn ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt sojan, koka upp och sjud i 5 minuter. Rör i honung, låt svalna.
  4. Skär laxen i skivor, servera med soja, 1 deciliter gari och limeklyftor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Stompad jansson

(6)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl socker (gärna grovt havssalt)
  • 1 kg laxsida (fryst i 2 dygn, tinad)
  • 1 dl + 1 dl skivad gari (syltad ingefära)
  • 1 dl salt
  • Jalapenosolja:
  • 1 msk smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad jalapeño med kärnor
  • 3 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • limeklyftor

Ingefärssmakande sashimilax

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Servera den gravade laxen med en soja med smak av vitlök, jalapeño och honung.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt och socker och lägg hälften i botten på en form. Lägg laxsidan ovanpå med skinnsidan neråt. Strö över ett tunt lager saltsockerblandning, fördela 1 deciliter gari ovanpå, strö över resten av salt-sockerblandningen och låt stå i rumstemperatur 30 minuter. .
  2. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten. Vänd laxbiten efter 5-6 timmar
  3. Smält smör i en kastrull, lägg i vitlöken och bryn den på medelhög värme. Tillsätt jalapeñon och bryn ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt sojan, koka upp och sjud i 5 minuter. Rör i honung, låt svalna.
  4. Skär laxen i skivor, servera med soja, 1 deciliter gari och limeklyftor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Stompad jansson

(6)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies