Indisk spenatgryta med pocherat ägg

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja eller koriander

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen (mängden vatten beror på mängden vätska från spenaten).
  3. Låt sjuda ca 10 min. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 8 min. Strö över persilja eller koriander vid servering.

Tips

Det är gott att pressa över limesaft vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-11-04

Det här är en ny favorit här hemma. Goda, milda smaker som funkar i en barnfamilj.

Mattias

2018-10-25

Bra vardagsrätt! Vi gör rätten utan ägg.

Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Örtfrittata

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Vegofärspiroger

(2)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja eller koriander

Indisk spenatgryta med pocherat ägg

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen (mängden vatten beror på mängden vätska från spenaten).
  3. Låt sjuda ca 10 min. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 8 min. Strö över persilja eller koriander vid servering.

Tips

Det är gott att pressa över limesaft vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-11-04

Det här är en ny favorit här hemma. Goda, milda smaker som funkar i en barnfamilj.

Mattias

2018-10-25

Bra vardagsrätt! Vi gör rätten utan ägg.

Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Örtfrittata

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Vegofärspiroger

(2)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies