Indisk spenatgryta med pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja eller koriander

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen (mängden vatten beror på mängden vätska från spenaten).
  3. Låt sjuda ca 10 min. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 8 min. Strö över persilja eller koriander vid servering.

Tips

Det är gott att pressa över limesaft vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-11-04

Det här är en ny favorit här hemma. Goda, milda smaker som funkar i en barnfamilj.

Mattias

2018-10-25

Bra vardagsrätt! Vi gör rätten utan ägg.

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Shakshuka

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frittata med paprika- och olivsallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja eller koriander

Indisk spenatgryta med pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (21 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen (mängden vatten beror på mängden vätska från spenaten).
  3. Låt sjuda ca 10 min. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 8 min. Strö över persilja eller koriander vid servering.

Tips

Det är gott att pressa över limesaft vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-11-04

Det här är en ny favorit här hemma. Goda, milda smaker som funkar i en barnfamilj.

Mattias

2018-10-25

Bra vardagsrätt! Vi gör rätten utan ägg.

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Shakshuka

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frittata med paprika- och olivsallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)