Indisk kycklinggryta
  • Tid 35 min

Indisk kycklinggryta

3.88 (8 betyg)

Härligt gul och smakrik kycklinggryta med spiskummin, blomkål och koriander.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • salt
Till servering
  • 3 dl ris
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander
  • chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta kycklingbitarna och skär i bitar om de är stora.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök, ingefära och sambal med de torra kryddorna i olja under omrörning ca 5 min. Lägg ner kycklingen och stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra ca 20 min.

  3. 3

    Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt. Servera grytan med ris, yoghurt, koriander och ev chiliflakes.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Björn: Det ska vara 2 st gula lökar i grytan. Lycka till!

  • Björn

    Hur många lökar?