Indisk kycklinggryta
  • Tid 35 min

Indisk kycklinggryta

3.8 (10 betyg)

Härligt gul och smakrik kycklinggryta med spiskummin, blomkål och koriander.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • salt
Till servering
  • 3 dl ris
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander
  • chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta kycklingbitarna och skär i bitar om de är stora.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök, ingefära och sambal med de torra kryddorna i olja under omrörning ca 5 min. Lägg ner kycklingen och stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra ca 20 min.

  3. 3

    Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt. Servera grytan med ris, yoghurt, koriander och ev chiliflakes.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Dick

    Jag tog i en halv burk fin krossade tomater samt kardemumma citron och färsk koriander. Skippade blomkålen. Lät såsen puttra ca 60 minuter. Lade sedan i tinade kycklingklubbor utan skin som fick puttra med såsen i ca 60 minuter tills köttet enkelt lossnar från benen.

  • Coop

    Hej Anders! Receptet avser 2 msk sambal oelek, men det går bra att minska mängden efter tycke och smak. Lycka till! Hanna, webbredaktör

  • Anders

    Har detta på spisen och har provsmakat; Ska det verkligen vara 2 msk Sambal Oelek? Känns mer som om 2tsk hade varit rätt och ev kanske ökat på om man önskar lite mer hetta.

  • Coop webbredaktör

    Till Björn: Det ska vara 2 st gula lökar i grytan. Lycka till!

Visa fler