Hummer med hemlagad majonnäs

Hummer med hemlagad majonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Havet bjuder på gott och med majonäsen till blir smaken optimal.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
  • Majonnäs:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 6 dl rapsolja eller solrosolja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • salt
  • 5 st kokta humrar, delade på längden
  • 1 skivat, rostat formbröd, delat i trekanter

Gör så här

  1. Blanda äggula, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin strål under konstant vispning. Riv i lite citronskal på slutet. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera hummern med majonnäs och gott rostat bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hummer med hemlagad majonnäs
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Majonnäs:
  • 3 ägg, endast gulan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 6 dl rapsolja eller solrosolja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • salt
  • 5 st kokta humrar, delade på längden
  • 1 skivat, rostat formbröd, delat i trekanter

Hummer med hemlagad majonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Havet bjuder på gott och med majonäsen till blir smaken optimal.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Blanda äggula, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin strål under konstant vispning. Riv i lite citronskal på slutet. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera hummern med majonnäs och gott rostat bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!