
Hummer med hemlagad majonnäs
Betyg (1-5):
Havet bjuder på gott och med majonäsen till blir smaken optimal.
Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
- Majonnäs:
- 3 ägg, endast gulan
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 6 dl rapsolja eller solrosolja
- 0.5 citron, finrivet skal
- svartpeppar
- salt
- 5 st kokta humrar, delade på längden
- 1 skivat, rostat formbröd, delat i trekanter
Gör så här
- Blanda äggula, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin strål under konstant vispning. Riv i lite citronskal på slutet. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera hummern med majonnäs och gott rostat bröd.
Hummer med hemlagad majonnäs
Betyg (1-5):
Havet bjuder på gott och med majonäsen till blir smaken optimal.
Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Gör så här
- Blanda äggula, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin strål under konstant vispning. Riv i lite citronskal på slutet. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera hummern med majonnäs och gott rostat bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!