Holiday bowl - rödbetshummus

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-12-21

Mkt god, vi gör den varje jul. Trevligt med svenska gula ärtor istället för importerade kikärtor.

Liknande recept

Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödbetssallad av Niklas Ekstedt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morots- och ingefärsshot

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots- och citrusdrink

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig rödbetssallad till julbordet

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rödbetsjuice med morötter och äpple

Betyg
Betyg
(6)
Holiday bowl - rödbetshummus
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-12-21

Mkt god, vi gör den varje jul. Trevligt med svenska gula ärtor istället för importerade kikärtor.

Liknande recept

Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödbetssallad av Niklas Ekstedt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morots- och ingefärsshot

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots- och citrusdrink

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig rödbetssallad till julbordet

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rödbetsjuice med morötter och äpple

Betyg
Betyg
(6)