Holiday bowl - rödbetshummus

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-12-21

Mkt god, vi gör den varje jul. Trevligt med svenska gula ärtor istället för importerade kikärtor.

Holiday bowl - rödbetshummus
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-12-21

Mkt god, vi gör den varje jul. Trevligt med svenska gula ärtor istället för importerade kikärtor.