Hjortstek med messmörssås

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Messmöret i såsen ger sötma och fyllighet till den viltkryddade hjortsteken.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme + 10 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 kg hjortstek
  • 1 msk viltkrydda
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 klyftade gula lökar
  • 200 g rotselleri i stora kuber
  • 3 dl rött vin
  • Sås:
  • 2 dl spad från steken
  • 3 dl grädde
  • 1 msk viltfond eller annan mörk fond
  • 2 msk messmör
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn

Gör så här

  1. Bind eventuellt ihop steken. Gnid in den med kryddor och salt. Lägg den i en ugnsfast form och fördela lök och rotselleri runt om. Sätt in steken i ugnen. Häll på rött vin över rotsakerna efter cirka 30 minuter.
  2. Stek till en innertemperatur på 60-62 grader, använd en stektermometer, cirka 1 timme. Ta ut köttet, täck med aluminiumfolie eller en kökshandduk och låt vila minst 10 minuter.
  3. Häll av spadet från formen i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och messmör. Koka ner såsen till cirka 4 deciliter.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Köttfärspaté

(6)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg hjortstek
  • 1 msk viltkrydda
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 klyftade gula lökar
  • 200 g rotselleri i stora kuber
  • 3 dl rött vin
  • Sås:
  • 2 dl spad från steken
  • 3 dl grädde
  • 1 msk viltfond eller annan mörk fond
  • 2 msk messmör
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn

Hjortstek med messmörssås

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Messmöret i såsen ger sötma och fyllighet till den viltkryddade hjortsteken.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme + 10 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind eventuellt ihop steken. Gnid in den med kryddor och salt. Lägg den i en ugnsfast form och fördela lök och rotselleri runt om. Sätt in steken i ugnen. Häll på rött vin över rotsakerna efter cirka 30 minuter.
  2. Stek till en innertemperatur på 60-62 grader, använd en stektermometer, cirka 1 timme. Ta ut köttet, täck med aluminiumfolie eller en kökshandduk och låt vila minst 10 minuter.
  3. Häll av spadet från formen i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och messmör. Koka ner såsen till cirka 4 deciliter.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Köttfärspaté

(6)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies