Hjortstek med messmörssås

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Messmöret i såsen ger sötma och fyllighet till den viltkryddade hjortsteken.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme + 10 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 1 kg hjortstek
  • 1 msk viltkrydda
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 klyftade gula lökar
  • 200 g rotselleri i stora kuber
  • 3 dl rött vin
  • Sås:
  • 2 dl spad från steken
  • 3 dl grädde
  • 1 msk viltfond eller annan mörk fond
  • 2 msk messmör
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn

Gör så här

  1. Bind eventuellt ihop steken. Gnid in den med kryddor och salt. Lägg den i en ugnsfast form och fördela lök och rotselleri runt om. Sätt in steken i ugnen. Häll på rött vin över rotsakerna efter cirka 30 minuter.
  2. Stek till en innertemperatur på 60-62 grader, använd en stektermometer, cirka 1 timme. Ta ut köttet, täck med aluminiumfolie eller en kökshandduk och låt vila minst 10 minuter.
  3. Häll av spadet från formen i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och messmör. Koka ner såsen till cirka 4 deciliter.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 1 kg hjortstek
  • 1 msk viltkrydda
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 klyftade gula lökar
  • 200 g rotselleri i stora kuber
  • 3 dl rött vin
  • Sås:
  • 2 dl spad från steken
  • 3 dl grädde
  • 1 msk viltfond eller annan mörk fond
  • 2 msk messmör
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn

Hjortstek med messmörssås

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Messmöret i såsen ger sötma och fyllighet till den viltkryddade hjortsteken.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme + 10 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind eventuellt ihop steken. Gnid in den med kryddor och salt. Lägg den i en ugnsfast form och fördela lök och rotselleri runt om. Sätt in steken i ugnen. Häll på rött vin över rotsakerna efter cirka 30 minuter.
  2. Stek till en innertemperatur på 60-62 grader, använd en stektermometer, cirka 1 timme. Ta ut köttet, täck med aluminiumfolie eller en kökshandduk och låt vila minst 10 minuter.
  3. Häll av spadet från formen i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och messmör. Koka ner såsen till cirka 4 deciliter.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(8)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies