Hemmagjord saft

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Gör din egen saft, våga prova nya smakkombinationer.

Tillagningstid: 1 timme
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 2 liter färska eller frysta bär (1 liter = 0,5 kg) eller frukt
  • 5 dl vatten
  • 5.5 dl socker (5,5 dl socker per liter avrunnen saft)
  • 1 krm natriumbensoat (1 krm per 2 liter saft)

Gör så här

  1. Repa, rensa och skölj bären. Mät upp vatten efter mängden bär och koka upp i en rymlig gryta. Lägg i bären. Koka cirka 10 minuter, mixa grovt med mixerstav, men inte för mycket. Det går även att mosa bären för hand.
  2. Sila saften genom en ren kökshandduk i en sil eller durkslag. Låt stå och självrinna 20-30 minuter.
  3. Mät upp den avrunna saften och häll den i en kastrull. Tillsätt sockret och koka upp saften på nytt. Ta bort eventuellt skum. Om du vill konservera saften, tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
  4. Skölj ur diskade flaskor med kokande vatten, eller koka flaskorna i 20 minuter för att få dem sterila. Fyll de varma flaskorna ända upp med het saft. Förvara kallt och mörkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Blåbärscocotter

(19)

Lingon- och marängpaj

(4)

Snabba marängbakelser

(1)

Choklad-, morots- och dadelbollar

(39)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 liter färska eller frysta bär (1 liter = 0,5 kg) eller frukt
  • 5 dl vatten
  • 5.5 dl socker (5,5 dl socker per liter avrunnen saft)
  • 1 krm natriumbensoat (1 krm per 2 liter saft)

Hemmagjord saft

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Gör din egen saft, våga prova nya smakkombinationer.

Tillagningstid: 1 timme
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Repa, rensa och skölj bären. Mät upp vatten efter mängden bär och koka upp i en rymlig gryta. Lägg i bären. Koka cirka 10 minuter, mixa grovt med mixerstav, men inte för mycket. Det går även att mosa bären för hand.
  2. Sila saften genom en ren kökshandduk i en sil eller durkslag. Låt stå och självrinna 20-30 minuter.
  3. Mät upp den avrunna saften och häll den i en kastrull. Tillsätt sockret och koka upp saften på nytt. Ta bort eventuellt skum. Om du vill konservera saften, tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
  4. Skölj ur diskade flaskor med kokande vatten, eller koka flaskorna i 20 minuter för att få dem sterila. Fyll de varma flaskorna ända upp med het saft. Förvara kallt och mörkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Blåbärscocotter

(19)

Lingon- och marängpaj

(4)

Snabba marängbakelser

(1)

Choklad-, morots- och dadelbollar

(39)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies