Hemgjord vaniljglass

Hemgjord vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 6 äggulor
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 msk glukossirap el flytande honung
  • Till servering:
  • 1 dl maränger
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • citronmeliss el mynta till garnering

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Dra av från värmen och låt stå ca 20 min.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och glukos fluffigt. Häll ner äggvispet i gräddblandningen och rör om. Värm under vispning till 84°. Lyft ut vaniljstången och lägg ner gelatinbladet i glassmeten. Rör om och ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kylas ner. Ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Kör glassen i en glassmaskin eller häll i en form och ställ in i frysen minst 3 tim. Rör om då och då.
  3. Ta glassen ur frysen ca 15 min innan servering. Skopa upp på tallrikar och garnera med färska bär och minimaränger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Oreotårta

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Hemgjord vaniljglass
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 6 äggulor
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 msk glukossirap el flytande honung
  • Till servering:
  • 1 dl maränger
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • citronmeliss el mynta till garnering

Hemgjord vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Dra av från värmen och låt stå ca 20 min.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och glukos fluffigt. Häll ner äggvispet i gräddblandningen och rör om. Värm under vispning till 84°. Lyft ut vaniljstången och lägg ner gelatinbladet i glassmeten. Rör om och ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kylas ner. Ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Kör glassen i en glassmaskin eller häll i en form och ställ in i frysen minst 3 tim. Rör om då och då.
  3. Ta glassen ur frysen ca 15 min innan servering. Skopa upp på tallrikar och garnera med färska bär och minimaränger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Oreotårta

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)