Hemgjord vaniljglass

Hemgjord vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 6 äggulor
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 msk glukossirap el flytande honung
  • Till servering:
  • 1 dl maränger
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • citronmeliss el mynta till garnering

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Dra av från värmen och låt stå ca 20 min.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och glukos fluffigt. Häll ner äggvispet i gräddblandningen och rör om. Värm under vispning till 84°. Lyft ut vaniljstången och lägg ner gelatinbladet i glassmeten. Rör om och ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kylas ner. Ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Kör glassen i en glassmaskin eller häll i en form och ställ in i frysen minst 3 tim. Rör om då och då.
  3. Ta glassen ur frysen ca 15 min innan servering. Skopa upp på tallrikar och garnera med färska bär och minimaränger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hemgjord vaniljglass
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 6 äggulor
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 msk glukossirap el flytande honung
  • Till servering:
  • 1 dl maränger
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • citronmeliss el mynta till garnering

Hemgjord vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Dra av från värmen och låt stå ca 20 min.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och glukos fluffigt. Häll ner äggvispet i gräddblandningen och rör om. Värm under vispning till 84°. Lyft ut vaniljstången och lägg ner gelatinbladet i glassmeten. Rör om och ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kylas ner. Ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Kör glassen i en glassmaskin eller häll i en form och ställ in i frysen minst 3 tim. Rör om då och då.
  3. Ta glassen ur frysen ca 15 min innan servering. Skopa upp på tallrikar och garnera med färska bär och minimaränger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!