Hemgjord jordgubbsglass i strut
  • Tid 20 min + 3 timmar att frysa

Hemgjord jordgubbsglass i strut

3.86 (28 betyg)

Inget smakar mer sommar än hemgjord jordgubbsglass.

  • Tillagningstid 20 min + 3 timmar att frysa
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 portioner
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 dl vispgrädde
Till servering:
  • 8 våffelstrutar
  • 2 dl vispgrädde
  • strössel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj och ansa jordgubbarna. Mixa dem fint med stavmixer eller i matberedare.

  2. 2

    Vispa socker, honung och äggulor fluffigt med elvisp.

  3. 3

    Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsmoset i grädden och därefter äggvispet.

  4. 4

    Frys glassen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner eller tills den har fått bra konsistens. Har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i en bunke eller plastlåda och ställa i frysen ca 3 tim. Ta ut och rör i glassen då och då.

  5. 5

    Låt glassen mjukna en stund i rumstemperatur så blir den lättare att servera. Kula glassen och servera i strutar. Toppa med vispad grädde och strössel.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sandra

    Den godaste jordgubbsglassen som jag ätit, helt underbar!