Hemgjord jordgubbsglass i strut

Hemgjord jordgubbsglass i strut

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Inget smakar mer sommar än hemgjord jordgubbsglass.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar att frysa
8 portioner
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 8 våffelstrutar
  • 2 dl vispgrädde
  • strössel

Gör så här

  1. Skölj och ansa jordgubbarna. Mixa dem fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa socker, honung och äggulor fluffigt med elvisp.
  3. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsmoset i grädden och därefter äggvispet.
  4. Frys glassen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner eller tills den har fått bra konsistens. Har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i en bunke eller plastlåda och ställa i frysen ca 3 tim. Ta ut och rör i glassen då och då.
  5. Låt glassen mjukna en stund i rumstemperatur så blir den lättare att servera. Kula glassen och servera i strutar. Toppa med vispad grädde och strössel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2015-07-21

Den godaste jordgubbsglassen som jag ätit, helt underbar!

Hemgjord jordgubbsglass i strut
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 8 våffelstrutar
  • 2 dl vispgrädde
  • strössel

Hemgjord jordgubbsglass i strut

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Inget smakar mer sommar än hemgjord jordgubbsglass.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar att frysa
8 portioner

Gör så här

  1. Skölj och ansa jordgubbarna. Mixa dem fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa socker, honung och äggulor fluffigt med elvisp.
  3. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsmoset i grädden och därefter äggvispet.
  4. Frys glassen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner eller tills den har fått bra konsistens. Har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i en bunke eller plastlåda och ställa i frysen ca 3 tim. Ta ut och rör i glassen då och då.
  5. Låt glassen mjukna en stund i rumstemperatur så blir den lättare att servera. Kula glassen och servera i strutar. Toppa med vispad grädde och strössel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2015-07-21

Den godaste jordgubbsglassen som jag ätit, helt underbar!