Helgrillad entrecôte med chilimarmelad
  • Tid 45 min

Helgrillad entrecôte med chilimarmelad

3.13 (15 betyg)

Hetta och sötma i en perfekt blandning i marmeladen till den grillade entrecôten.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g entrecôte i bit
  • 4 dl rörsocker
  • 5 skivade röda chilifrukter
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk fisksås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Gnid in köttbiten med flingsalt och peppar. Grilla köttet runt om till fin stekyta. Flytta köttbiten till indirekt grillvärme under lock och grilla ytterligare ca 20 min, till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs upp. Grilla majsen runt om ca 10 min.

Chilimarmelad

  1. 1

    Lägg alla ingredienser till marmeladen i en kastrull. Koka upp och sjud ca 15 min. Späd ev med lite vatten om marmeladen känns för tjock.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Martina

    Min marmelad blir väldigt lös? Vad är fel?

  • Lisa

    Chilimarmeladen är något av det godaste tillbehör jag ätit till grillat! Mums!

  • Britta/webbredaktionen

    @Maria Det ska vara 0,5 dl vitvinsvinäger och det är en marmelad som serveras som tillbehör.

  • Maria

    är det en marinad som köttet ska ligga i eller en marmelad som man äter till. och hur mycket vitvinsvinäger ska det vara? Lite otydligt