Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Hel kyckling med smak av chili, vitlök och apelsin som i princip lagar sig själv.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.2 kg kyckling
  • 2 dl kimchi (koreansk surkål)
  • 1 kg små potatisar
  • 10 steklökar
  • Apelsinglaze:
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 3 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fyll kycklingen med kimchi och bind ihop benen med steksnöre. Gör några snitt i skinnet över lår och bröst.

Apelsinglaze

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull. Koka 5 – 8 min. Lägg kycklingen i en långpanna och stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  2. Häll glazen över kycklingen och fördela potatis och skalade steklökar runt om. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 1 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2015-04-03

Mycket gott! Tog sirap i brist på honung... Addade även morötter och timjan.... denna gör vi fler gånger. Tack!

Liknande recept

Kyckling med sirapskål

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Burrito med kyckling

(11)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.2 kg kyckling
  • 2 dl kimchi (koreansk surkål)
  • 1 kg små potatisar
  • 10 steklökar
  • Apelsinglaze:
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 3 msk honung
  • 1 tsk salt

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Hel kyckling med smak av chili, vitlök och apelsin som i princip lagar sig själv.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fyll kycklingen med kimchi och bind ihop benen med steksnöre. Gör några snitt i skinnet över lår och bröst.

Apelsinglaze

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull. Koka 5 – 8 min. Lägg kycklingen i en långpanna och stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  2. Häll glazen över kycklingen och fördela potatis och skalade steklökar runt om. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 1 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2015-04-03

Mycket gott! Tog sirap i brist på honung... Addade även morötter och timjan.... denna gör vi fler gånger. Tack!

Liknande recept

Kyckling med sirapskål

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Burrito med kyckling

(11)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies