Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Hel kyckling med smak av chili, vitlök och apelsin som i princip lagar sig själv.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1.2 kg kyckling
  • 2 dl kimchi (koreansk surkål)
  • 1 kg små potatisar
  • 10 steklökar
  • Apelsinglaze:
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Fyll kycklingen med kimchi och bind ihop benen med steksnöre. Gör några snitt i skinnet över lår och bröst.

Apelsinglaze

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull. Koka 5 – 8 min. Lägg kycklingen i en långpanna och stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  2. Häll glazen över kycklingen och fördela potatis och skalade steklökar runt om. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 1 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2015-04-03

Mycket gott! Tog sirap i brist på honung... Addade även morötter och timjan.... denna gör vi fler gånger. Tack!

Liknande recept

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt - Coop

(4)

Barnens bästa kycklingnudlar - Coop

(15)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing - Coop

(8)

Bjärekyckling korma med blomkålsris - Coop

(1)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1.2 kg kyckling
  • 2 dl kimchi (koreansk surkål)
  • 1 kg små potatisar
  • 10 steklökar
  • Apelsinglaze:
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 3 msk honung

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg (1-5):
3.17 (12 betyg)

Hel kyckling med smak av chili, vitlök och apelsin som i princip lagar sig själv.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fyll kycklingen med kimchi och bind ihop benen med steksnöre. Gör några snitt i skinnet över lår och bröst.

Apelsinglaze

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull. Koka 5 – 8 min. Lägg kycklingen i en långpanna och stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  2. Häll glazen över kycklingen och fördela potatis och skalade steklökar runt om. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 1 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2015-04-03

Mycket gott! Tog sirap i brist på honung... Addade även morötter och timjan.... denna gör vi fler gånger. Tack!

Liknande recept

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad - Coop

(10)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt - Coop

(4)

Barnens bästa kycklingnudlar - Coop

(15)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing - Coop

(8)

Bjärekyckling korma med blomkålsris - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies