Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Hel kyckling med smak av chili, vitlök och apelsin som i princip lagar sig själv.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg kyckling
  • 2 dl kimchi (koreansk surkål)
  • 1 kg små potatisar
  • 10 steklökar
  • Apelsinglaze:
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 3 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fyll kycklingen med kimchi och bind ihop benen med steksnöre. Gör några snitt i skinnet över lår och bröst.

Apelsinglaze

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull. Koka 5 – 8 min. Lägg kycklingen i en långpanna och stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  2. Häll glazen över kycklingen och fördela potatis och skalade steklökar runt om. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 1 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2015-04-03

Mycket gott! Tog sirap i brist på honung... Addade även morötter och timjan.... denna gör vi fler gånger. Tack!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kycklinggryta med svamp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(33)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.2 kg kyckling
  • 2 dl kimchi (koreansk surkål)
  • 1 kg små potatisar
  • 10 steklökar
  • Apelsinglaze:
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 3 msk honung
  • 1 tsk salt

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Hel kyckling med smak av chili, vitlök och apelsin som i princip lagar sig själv.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fyll kycklingen med kimchi och bind ihop benen med steksnöre. Gör några snitt i skinnet över lår och bröst.

Apelsinglaze

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull. Koka 5 – 8 min. Lägg kycklingen i en långpanna och stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  2. Häll glazen över kycklingen och fördela potatis och skalade steklökar runt om. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 1 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2015-04-03

Mycket gott! Tog sirap i brist på honung... Addade även morötter och timjan.... denna gör vi fler gånger. Tack!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kycklinggryta med svamp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(33)