Havtornssill med chili och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.28 (25 betyg)

En lite kryddstark och färgsprakande sill.

Tillagningstid: 10 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 citron
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 0.5 dl havtorn
  • 0.5 hackad urkärnad röd chili
  • 0.5 dl finhackad färsk koriander

Gör så här

  1. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Skala citronen med en potatisskalare så att endast det gula kommer med. Skölj sillen och skär i cirka 2 centimeter breda bitar, gärna på snedden. Lägg sill, havtornsbär, chili, koriander och citronskal i en noga rengjord glasburk.
  3. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn. Servera gärna med lite extra färsk koriander. Håller minst två veckor i kylskåpet.

Tips

Sillen håller sig i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-12-17

Så gott. Kör den som tradition på julbordet 🎅👍

Gerda

2019-12-16

Underbart god! Syrlig, stark och söt. Men ingen av smakerna tar överhanden. Bra balans.

Lise Lotte

2016-12-21

Bösta och godaste sillen!

Liknande recept

Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 citron
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 0.5 dl havtorn
  • 0.5 hackad urkärnad röd chili
  • 0.5 dl finhackad färsk koriander

Havtornssill med chili och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.28 (25 betyg)

En lite kryddstark och färgsprakande sill.

Tillagningstid: 10 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Skala citronen med en potatisskalare så att endast det gula kommer med. Skölj sillen och skär i cirka 2 centimeter breda bitar, gärna på snedden. Lägg sill, havtornsbär, chili, koriander och citronskal i en noga rengjord glasburk.
  3. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn. Servera gärna med lite extra färsk koriander. Håller minst två veckor i kylskåpet.

Tips

Sillen håller sig i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-12-17

Så gott. Kör den som tradition på julbordet 🎅👍

Gerda

2019-12-16

Underbart god! Syrlig, stark och söt. Men ingen av smakerna tar överhanden. Bra balans.

Lise Lotte

2016-12-21

Bösta och godaste sillen!

Liknande recept

Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)