Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa

Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Servera en mättande och god gröt till frukost med salsa av blåbär, vinbär och hallon.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • Gröt:
  • 3 dl havrekross
  • 7 dl vatten
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 0.5 tsk salt
  • Salsa:
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl röda vinbär
  • 1 dl hallon
  • 2 msk honung
  • 1 hackad färsk basilika, eventuellt
  • Till servering:
  • mjölk

Gör så här

  1. .

Gröt

  1. Koka upp samtliga ingredienser till gröten i en kastrull. Dra ner värmen och koka under lock 25–30 minuter

Salsa

  1. Vänd ihop bären med honung och eventuellt basilika. Servera gröten med bärsalsa och eventuellt mjölk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Gröt:
  • 3 dl havrekross
  • 7 dl vatten
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 0.5 tsk salt
  • Salsa:
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl röda vinbär
  • 1 dl hallon
  • 2 msk honung
  • 1 hackad färsk basilika, eventuellt
  • Till servering:
  • mjölk

Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Servera en mättande och god gröt till frukost med salsa av blåbär, vinbär och hallon.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. .

Gröt

  1. Koka upp samtliga ingredienser till gröten i en kastrull. Dra ner värmen och koka under lock 25–30 minuter

Salsa

  1. Vänd ihop bären med honung och eventuellt basilika. Servera gröten med bärsalsa och eventuellt mjölk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!