Havreflarn

Havreflarn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krispiga havreflarn som går fort att baka och passar perfekt till fikat. Kakorna som alltid blir en succé!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
35 stycken
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Ljusa och mycket spröda. Satsen är med avsikt inte så stor. Om smeten får stå länge sväller grynen och kakorna flyter inte ut som de ska. Gör hellre 2 satser i följd än en dubbel.
  2. Sätt på ugnen. Smält smöret och rör ner grynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Klicka genast ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, 6-7 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Böj dem ev över ett spånjärn eller över en käpp medan de är varma.
  5. Om flarnen hunnit hårdna på plåten kan den sättas in i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar och kan lossas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2021-01-06

Jag hade 200 grader istället, inne ca 5-6 minuter. Hade en msk till varje klick, då blev det ca 32 st.

Havreflarn
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Havreflarn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krispiga havreflarn som går fort att baka och passar perfekt till fikat. Kakorna som alltid blir en succé!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
35 stycken

Gör så här

  1. Ljusa och mycket spröda. Satsen är med avsikt inte så stor. Om smeten får stå länge sväller grynen och kakorna flyter inte ut som de ska. Gör hellre 2 satser i följd än en dubbel.
  2. Sätt på ugnen. Smält smöret och rör ner grynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Klicka genast ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, 6-7 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Böj dem ev över ett spånjärn eller över en käpp medan de är varma.
  5. Om flarnen hunnit hårdna på plåten kan den sättas in i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar och kan lossas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2021-01-06

Jag hade 200 grader istället, inne ca 5-6 minuter. Hade en msk till varje klick, då blev det ca 32 st.