Hastbullar

Betyg (1-5):
2.21 (24 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
22 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl russin
  • 1 citron eller hälften apelsin, rivet skal
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Garnering:
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen. Mät upp mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna eller en gaffel till en smulig massa.
  2. Tillsätt russin, gärna rivet skal av en väl borstad citron eller apelsin, ägg och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  3. Klicka med sked ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar av papper. Strö ev över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 10­-15 minuter.

Variation med hallonsylt

  1. Gör degen som ovan men uteslut russinen. Beroende på receptmängden kan några eller någon tesked finstött eller mald kardemumma kan ersätta det rivna fruktskalet. Klicka ut degen i pappersformar. Gör ett hål i varje bulle med mjölat finger. Fördela ca 1 dl hallonsylt i hålen. Grädda som vanligt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yasmn omar

2014-11-14

jättebra recept

9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl russin
  • 1 citron eller hälften apelsin, rivet skal
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Garnering:
  • pärlsocker

Hastbullar

Betyg (1-5):
2.21 (24 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
22 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen. Mät upp mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna eller en gaffel till en smulig massa.
  2. Tillsätt russin, gärna rivet skal av en väl borstad citron eller apelsin, ägg och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  3. Klicka med sked ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar av papper. Strö ev över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 10­-15 minuter.

Variation med hallonsylt

  1. Gör degen som ovan men uteslut russinen. Beroende på receptmängden kan några eller någon tesked finstött eller mald kardemumma kan ersätta det rivna fruktskalet. Klicka ut degen i pappersformar. Gör ett hål i varje bulle med mjölat finger. Fördela ca 1 dl hallonsylt i hålen. Grädda som vanligt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yasmn omar

2014-11-14

jättebra recept

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies