Hasselbackspotatis med löjrom

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

Med löjrom och smetana blir det klassiska tillbehöret istället en lyxig förrätt. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 12 små potatis, tvättade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka dill, grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en träsked och skär täta snitt med en vass kniv utan att skära igenom.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform med snittytorna uppåt. Salta, peppra och hyvla över smöret.
  3. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka i mitten med krispig yta, 30–40 min. Skeda gärna över det smälta smöret någon gång under tiden i ugnen.
  4. Låt svalna något innan de toppas med smetana, löjrom, salladslök och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sill- eller laxmunsbitar

(10)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Rotfruktschips med löjromsdipp

(9)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Potatispizza

(7)

Friterade potatisbullar

(18)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 små potatis, tvättade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 dl smetana
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka dill, grovt hackad

Hasselbackspotatis med löjrom

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

Med löjrom och smetana blir det klassiska tillbehöret istället en lyxig förrätt. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en träsked och skär täta snitt med en vass kniv utan att skära igenom.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform med snittytorna uppåt. Salta, peppra och hyvla över smöret.
  3. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka i mitten med krispig yta, 30–40 min. Skeda gärna över det smälta smöret någon gång under tiden i ugnen.
  4. Låt svalna något innan de toppas med smetana, löjrom, salladslök och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sill- eller laxmunsbitar

(10)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Rotfruktschips med löjromsdipp

(9)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Potatispizza

(7)

Friterade potatisbullar

(18)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies