För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hamburgerbrödet batbout

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här brödet ”gör” burgarna. Det är så gott! Recept av Markiz Tainton

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jästid
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten, 37°
  • 14 g torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl mannagryn
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop ½ dl vatten, jäst och socker i en bunke och låt stå 5–10 min. Tillsätt resten av vattnet och olja. Arbeta i mjöl, mannagryn och salt till en deg. Knåda degen för hand på bänken ca 5 min. Den ska bli mjuk och elastisk.
  2. Dela degen i två degbitar och knåda varje bit någon minut. Kavla ut varje degbit på lätt mjölad bänk till ca 1 cm tjocklek och stansa ut runda bröd med t ex en kopp.
  3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2 timmar under bakduk.
  4. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme ca 3 min per sida. Stick in en gaffel för att kolla om de är klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sticky buffalo-blomkål

(18)

Vegopizza på kikärtsbotten

(19)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Superfröiga piroger

(26)

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

(9)

Empanadas

(21)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vatten, 37°
  • 14 g torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl mannagryn
  • 1 tsk salt

Hamburgerbrödet batbout

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här brödet ”gör” burgarna. Det är så gott! Recept av Markiz Tainton

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jästid
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ½ dl vatten, jäst och socker i en bunke och låt stå 5–10 min. Tillsätt resten av vattnet och olja. Arbeta i mjöl, mannagryn och salt till en deg. Knåda degen för hand på bänken ca 5 min. Den ska bli mjuk och elastisk.
  2. Dela degen i två degbitar och knåda varje bit någon minut. Kavla ut varje degbit på lätt mjölad bänk till ca 1 cm tjocklek och stansa ut runda bröd med t ex en kopp.
  3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2 timmar under bakduk.
  4. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme ca 3 min per sida. Stick in en gaffel för att kolla om de är klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sticky buffalo-blomkål

(18)

Vegopizza på kikärtsbotten

(19)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Superfröiga piroger

(26)

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

(9)

Empanadas

(21)