Hamburgerbrödet batbout

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Det här brödet ”gör” burgarna. Det är så gott! Recept av Markiz Tainton

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jästid
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten, 37°
  • 14 g torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl mannagryn
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop ½ dl vatten, jäst och socker i en bunke och låt stå 5–10 min. Tillsätt resten av vattnet och olja. Arbeta i mjöl, mannagryn och salt till en deg. Knåda degen för hand på bänken ca 5 min. Den ska bli mjuk och elastisk.
  2. Dela degen i två degbitar och knåda varje bit någon minut. Kavla ut varje degbit på lätt mjölad bänk till ca 1 cm tjocklek och stansa ut runda bröd med t ex en kopp.
  3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2 timmar under bakduk.
  4. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme ca 3 min per sida. Stick in en gaffel för att kolla om de är klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chapatibröd med kokossmak

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Piroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(32)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vatten, 37°
  • 14 g torrjäst
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl mannagryn
  • 1 tsk salt

Hamburgerbrödet batbout

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Det här brödet ”gör” burgarna. Det är så gott! Recept av Markiz Tainton

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jästid
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ½ dl vatten, jäst och socker i en bunke och låt stå 5–10 min. Tillsätt resten av vattnet och olja. Arbeta i mjöl, mannagryn och salt till en deg. Knåda degen för hand på bänken ca 5 min. Den ska bli mjuk och elastisk.
  2. Dela degen i två degbitar och knåda varje bit någon minut. Kavla ut varje degbit på lätt mjölad bänk till ca 1 cm tjocklek och stansa ut runda bröd med t ex en kopp.
  3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2 timmar under bakduk.
  4. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme ca 3 min per sida. Stick in en gaffel för att kolla om de är klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chapatibröd med kokossmak

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Piroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(32)