
Hamburgerbrödet batbout
Betyg (1-5):
Det här brödet ”gör” burgarna. Det är så gott! Recept av Markiz Tainton
Tillagningstid: 45 min + 2 tim jästid
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl vatten, 37°
- 14 g torrjäst
- 2 msk strösocker
- 3 msk olivolja
- 6 dl vetemjöl
- 3 dl mannagryn
- 1 tsk salt
Gör så här
- Rör ihop ½ dl vatten, jäst och socker i en bunke och låt stå 5–10 min. Tillsätt resten av vattnet och olja. Arbeta i mjöl, mannagryn och salt till en deg. Knåda degen för hand på bänken ca 5 min. Den ska bli mjuk och elastisk.
- Dela degen i två degbitar och knåda varje bit någon minut. Kavla ut varje degbit på lätt mjölad bänk till ca 1 cm tjocklek och stansa ut runda bröd med t ex en kopp.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2 timmar under bakduk.
- Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme ca 3 min per sida. Stick in en gaffel för att kolla om de är klara.
Liknande recept
Hamburgerbrödet batbout
Betyg (1-5):
Det här brödet ”gör” burgarna. Det är så gott! Recept av Markiz Tainton
Tillagningstid: 45 min + 2 tim jästid
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop ½ dl vatten, jäst och socker i en bunke och låt stå 5–10 min. Tillsätt resten av vattnet och olja. Arbeta i mjöl, mannagryn och salt till en deg. Knåda degen för hand på bänken ca 5 min. Den ska bli mjuk och elastisk.
- Dela degen i två degbitar och knåda varje bit någon minut. Kavla ut varje degbit på lätt mjölad bänk till ca 1 cm tjocklek och stansa ut runda bröd med t ex en kopp.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2 timmar under bakduk.
- Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme ca 3 min per sida. Stick in en gaffel för att kolla om de är klara.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!