Halstrad lax med indisk jasminrisotto

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Garam masala kryddad lax med yoghurt- och ingefärsrisotto.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 finhackad spansk peppar (med frön)
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 skalad, urkärnad, fint skuren gurka
  • 3 dl rumstempererad naturell yoghurt
  • 0.5 tsk salt
  • Lax:
  • 1 msk gourmetsalt
  • 1 msk mortlade senapsfrön, stötta i mortel
  • 0.5 msk nymalen svartpeppar
  • 4 skinn- och benfria laxfiléer à 150 g
  • Till servering:
  • 1 dl finhackad koriander eller persilja
  • 0.5 dl hackade cashewnötter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rosta samtidigt senapsfröna en minut i en torr, het stekpanna. Rör ner senapsfrön, spansk peppar, ingefära och gurka i riset.
  2. Tillsätt yoghurt och salt och vispa med en gaffel så att riset blir krämigt och fluffigt.

Lax

  1. Medan riset kokar; Blanda salt, senapsfrön och svartpeppar. Krydda laxbitarna med kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och halstra (stek utan fett) laxbitarna, 2-3 minuter på var sida beroende på bitarnas tjocklek.

Till servering

  1. Servera risotton som en bädd för laxbitarna, strö över koriander eller persilja och cashewnötter.

Tips

Blanda lika delar spiskummin, paprika och chiliflakes till egen kryddblandning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2022-09-14

Borde finnas "tillaga enl anvisning på förpackningen" även online! I receptsamlingen och vid varan i onlineshopen. Åtminstone för era egna varor, såsom i detta fallet Coop/Änglamark Jasminris.

Checkbox Coop

2013-04-26

@Carin Det ska vara 1 msk senapsfrön.

Carin

2013-04-25

Hur mycket senapsfrö skall det vara på laxen? 1 mortlade senapsfrön stötta i mortel?

Halstrad lax med indisk jasminrisotto
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 finhackad spansk peppar (med frön)
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 skalad, urkärnad, fint skuren gurka
  • 3 dl rumstempererad naturell yoghurt
  • 0.5 tsk salt
  • Lax:
  • 1 msk gourmetsalt
  • 1 msk mortlade senapsfrön, stötta i mortel
  • 0.5 msk nymalen svartpeppar
  • 4 skinn- och benfria laxfiléer à 150 g
  • Till servering:
  • 1 dl finhackad koriander eller persilja
  • 0.5 dl hackade cashewnötter

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Garam masala kryddad lax med yoghurt- och ingefärsrisotto.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rosta samtidigt senapsfröna en minut i en torr, het stekpanna. Rör ner senapsfrön, spansk peppar, ingefära och gurka i riset.
  2. Tillsätt yoghurt och salt och vispa med en gaffel så att riset blir krämigt och fluffigt.

Lax

  1. Medan riset kokar; Blanda salt, senapsfrön och svartpeppar. Krydda laxbitarna med kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och halstra (stek utan fett) laxbitarna, 2-3 minuter på var sida beroende på bitarnas tjocklek.

Till servering

  1. Servera risotton som en bädd för laxbitarna, strö över koriander eller persilja och cashewnötter.

Tips

Blanda lika delar spiskummin, paprika och chiliflakes till egen kryddblandning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2022-09-14

Borde finnas "tillaga enl anvisning på förpackningen" även online! I receptsamlingen och vid varan i onlineshopen. Åtminstone för era egna varor, såsom i detta fallet Coop/Änglamark Jasminris.

Checkbox Coop

2013-04-26

@Carin Det ska vara 1 msk senapsfrön.

Carin

2013-04-25

Hur mycket senapsfrö skall det vara på laxen? 1 mortlade senapsfrön stötta i mortel?