Halstrad lax med indisk jasminrisotto
  • Tid 30 min

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

3.25 (4 betyg)

Garam masala kryddad lax med yoghurt- och ingefärsrisotto.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 finhackad spansk peppar (med frön)
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 skalad, urkärnad, fint skuren gurka
  • 3 dl rumstempererad naturell yoghurt
  • 0.5 tsk salt
Lax:
  • 1 msk gourmetsalt
  • 1 msk mortlade senapsfrön, stötta i mortel
  • 0.5 msk nymalen svartpeppar
  • 4 skinn- och benfria laxfiléer à 150 g
Till servering:
  • 1 dl finhackad koriander eller persilja
  • 0.5 dl hackade cashewnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Rosta samtidigt senapsfröna en minut i en torr, het stekpanna. Rör ner senapsfrön, spansk peppar, ingefära och gurka i riset.

  2. 2

    Tillsätt yoghurt och salt och vispa med en gaffel så att riset blir krämigt och fluffigt.

Lax

  1. 1

    Medan riset kokar; Blanda salt, senapsfrön och svartpeppar. Krydda laxbitarna med kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och halstra (stek utan fett) laxbitarna, 2-3 minuter på var sida beroende på bitarnas tjocklek.

Till servering

  1. 1

    Servera risotton som en bädd för laxbitarna, strö över koriander eller persilja och cashewnötter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blanda lika delar spiskummin, paprika och chiliflakes till egen kryddblandning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktionen

    @Carin Det ska vara 1 msk senapsfrön.

  • Carin

    Hur mycket senapsfrö skall det vara på laxen? 1 mortlade senapsfrön stötta i mortel?