För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Halstrad lax med äggnudelwok

Betyg (1-5):
4.07 (14 betyg)

Fräsch och otroligt god rätt med lättstekt lax, nudlar och grönsaker.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 0.5 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i riktigt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut.
  4. Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-04-23

Supergott!!!

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(51)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Laxpasta med spenat i ugn

(30)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 0.5 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)

Halstrad lax med äggnudelwok

Betyg (1-5):
4.07 (14 betyg)

Fräsch och otroligt god rätt med lättstekt lax, nudlar och grönsaker.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i riktigt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut.
  4. Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-04-23

Supergott!!!

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(51)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Laxpasta med spenat i ugn

(30)