Halstrad lax med äggnudelwok

Betyg (1-5):
4.07 (14 betyg)

Fräsch och otroligt god rätt med lättstekt lax, nudlar och grönsaker.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 0.5 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i riktigt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut.
  4. Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-04-23

Supergott!!!

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Lax- och spenatpaj

(90)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 0.5 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)

Halstrad lax med äggnudelwok

Betyg (1-5):
4.07 (14 betyg)

Fräsch och otroligt god rätt med lättstekt lax, nudlar och grönsaker.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i riktigt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut.
  4. Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-04-23

Supergott!!!

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Lax- och spenatpaj

(90)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies