
Halstrad fjällröding med löjromspotatis
Betyg (1-5):
Njut av rödningen och grönsakerna som har fått sjuda i den milda gräddbuljongen. Låt pepparot, salladslök och dill vara kronan på verket till denna fantastiska rätt.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 750 g fast sort, borstade, delade potatisar
- 1 finhackad schalottenlök
- 2 dl vitt vin
- 1 dl utspädd grönsaksbuljong
- 1 dl grädde
- 100 g smör, i mindre bitar
- 1 tsk dijonsenap
- 0.5 tsk vitpeppar
- 600 g röding, filéer med skinn
- 2 msk smör
- 0.5 tsk vitpeppar
- Servering:
- 1 knippa skivad salladslök
- 1 msk hyvlad pepparrot, efter smak
- 1 dillkvist, plockade vippor
- 60 g löjrom, eller stenbitsrom
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Lägg under tiden schalottenlöken i en kastrull, slå på vinet och grönsaksbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud vidare i 5 minuter. Vispa ner smöret lite i taget och sedan senapen. Tillsätt salt och vitpeppar.
- Stek rödingen med skinnsidan ner i smör, på relativt låg temperatur så att skinnet blir krispigt. Fisken ska stekas igenom sakta, utan att vändas, 5-8 minuter beroende på tjocklek. Salta och peppra fisken.
- Häll gräddbuljongen över den kokta potatisen. Servera rödingen tillsammans med potatisen. Toppa med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.
Liknande recept
Halstrad fjällröding med löjromspotatis
Betyg (1-5):
Njut av rödningen och grönsakerna som har fått sjuda i den milda gräddbuljongen. Låt pepparot, salladslök och dill vara kronan på verket till denna fantastiska rätt.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Lägg under tiden schalottenlöken i en kastrull, slå på vinet och grönsaksbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud vidare i 5 minuter. Vispa ner smöret lite i taget och sedan senapen. Tillsätt salt och vitpeppar.
- Stek rödingen med skinnsidan ner i smör, på relativt låg temperatur så att skinnet blir krispigt. Fisken ska stekas igenom sakta, utan att vändas, 5-8 minuter beroende på tjocklek. Salta och peppra fisken.
- Häll gräddbuljongen över den kokta potatisen. Servera rödingen tillsammans med potatisen. Toppa med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-13
Jättegott, vackert och lättlagat
2015-01-11
Bland det godaste jag ätit. Enkelt att göra. Toppenrecept
2011-12-28
Kanske?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lena
2019-12-13
Jättegott, vackert och lättlagat
Anders
2015-01-11
Bland det godaste jag ätit. Enkelt att göra. Toppenrecept
Lena
2011-12-28
Kanske?