Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

Njut av rödningen och grönsakerna som har fått sjuda i den milda gräddbuljongen. Låt pepparot, salladslök och dill vara kronan på verket till denna fantastiska rätt.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 750 g fast sort, borstade, delade potatisar
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör, i mindre bitar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 600 g röding, filéer med skinn
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Servering:
  • 1 knippa skivad salladslök
  • 1 msk hyvlad pepparrot, efter smak
  • 1 dillkvist, plockade vippor
  • 60 g löjrom, eller stenbitsrom

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Lägg under tiden schalottenlöken i en kastrull, slå på vinet och grönsaksbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud vidare i 5 minuter. Vispa ner smöret lite i taget och sedan senapen. Tillsätt salt och vitpeppar.
  2. Stek rödingen med skinnsidan ner i smör, på relativt låg temperatur så att skinnet blir krispigt. Fisken ska stekas igenom sakta, utan att vändas, 5-8 minuter beroende på tjocklek. Salta och peppra fisken.
  3. Häll gräddbuljongen över den kokta potatisen. Servera rödingen tillsammans med potatisen. Toppa med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2019-12-13

Jättegott, vackert och lättlagat

Anders

2015-01-11

Bland det godaste jag ätit. Enkelt att göra. Toppenrecept

Lena

2011-12-28

Kanske?

Liknande recept

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 750 g fast sort, borstade, delade potatisar
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör, i mindre bitar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 600 g röding, filéer med skinn
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Servering:
  • 1 knippa skivad salladslök
  • 1 msk hyvlad pepparrot, efter smak
  • 1 dillkvist, plockade vippor
  • 60 g löjrom, eller stenbitsrom

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

Njut av rödningen och grönsakerna som har fått sjuda i den milda gräddbuljongen. Låt pepparot, salladslök och dill vara kronan på verket till denna fantastiska rätt.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Lägg under tiden schalottenlöken i en kastrull, slå på vinet och grönsaksbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud vidare i 5 minuter. Vispa ner smöret lite i taget och sedan senapen. Tillsätt salt och vitpeppar.
  2. Stek rödingen med skinnsidan ner i smör, på relativt låg temperatur så att skinnet blir krispigt. Fisken ska stekas igenom sakta, utan att vändas, 5-8 minuter beroende på tjocklek. Salta och peppra fisken.
  3. Häll gräddbuljongen över den kokta potatisen. Servera rödingen tillsammans med potatisen. Toppa med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2019-12-13

Jättegott, vackert och lättlagat

Anders

2015-01-11

Bland det godaste jag ätit. Enkelt att göra. Toppenrecept

Lena

2011-12-28

Kanske?

Liknande recept

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies