Halloumi- och svampspett med rostad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grillade vegetariska spett på halloumi, champinjoner och rödlök som serveras med rostad palsternacka och äppeltzatziki.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg palsternackor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g halloumi
  • 200 g champinjoner
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • grönsallad, till servering
  • Äppeltzatziki
  • 1 stort äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala eller skrubba palsternackorna rena och skär i stavar.
  2. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Tärna halloumin och trä upp på spett varvat med svamp och rödlök.
  4. Riv äpplet grovt och rör ihop med crème fraiche, vitlök, salt och peppar.
  5. Pensla spetten med olja och strö över chiliflakes. Grilla till fin färg. Servera med palsternacka, tzatziki och en blandad sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Svampsoppa med chèvre chaud

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta med ädelostsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(15)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg palsternackor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g halloumi
  • 200 g champinjoner
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • grönsallad, till servering
  • Äppeltzatziki
  • 1 stort äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Halloumi- och svampspett med rostad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grillade vegetariska spett på halloumi, champinjoner och rödlök som serveras med rostad palsternacka och äppeltzatziki.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala eller skrubba palsternackorna rena och skär i stavar.
  2. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Tärna halloumin och trä upp på spett varvat med svamp och rödlök.
  4. Riv äpplet grovt och rör ihop med crème fraiche, vitlök, salt och peppar.
  5. Pensla spetten med olja och strö över chiliflakes. Grilla till fin färg. Servera med palsternacka, tzatziki och en blandad sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Svampsoppa med chèvre chaud

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta med ädelostsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(15)