Halloumi carbonara

Halloumi carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Enkelt recept på krämig vegetarisk carbonara med halloumi, grädde, parmesan och äggulor. Vår halloumipasta är en perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 6 äggulor
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kok vatten
  • hackad persilja
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara kokvattnet.
  2. Riv halloumin grovt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin tills den är gyllenbrun och knaprig.
  3. Vispa ihop äggulor, ost, grädde och kokvatten.
  4. Lyft pastan till stekpannan med halloumi och blanda om. Rör i ägg- och ostblandningen. Späd ev med mer kokvatten.
  5. Toppa med persilja och peppar vid servering.

Tips

Toppa varje tallrik med en rå äggula.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik och Anna

2022-03-08

Otroligt god vegocarbonara!

Sara

2022-01-30

Nej usch, halloumismaken kom inte till sin rätt. Gör ej om denna.

Annika

2022-01-10

Stekte 400 g halloumi och tillsatte även svamp och vitlök. Och mycket svartpeppar. Blev så gott!!

Halloumi carbonara
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 320 g spagetti
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 6 äggulor
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kok vatten
  • hackad persilja
  • nymalen svartpeppar

Halloumi carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Enkelt recept på krämig vegetarisk carbonara med halloumi, grädde, parmesan och äggulor. Vår halloumipasta är en perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara kokvattnet.
  2. Riv halloumin grovt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin tills den är gyllenbrun och knaprig.
  3. Vispa ihop äggulor, ost, grädde och kokvatten.
  4. Lyft pastan till stekpannan med halloumi och blanda om. Rör i ägg- och ostblandningen. Späd ev med mer kokvatten.
  5. Toppa med persilja och peppar vid servering.

Tips

Toppa varje tallrik med en rå äggula.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik och Anna

2022-03-08

Otroligt god vegocarbonara!

Sara

2022-01-30

Nej usch, halloumismaken kom inte till sin rätt. Gör ej om denna.

Annika

2022-01-10

Stekte 400 g halloumi och tillsatte även svamp och vitlök. Och mycket svartpeppar. Blev så gott!!