Hallontarte

Betyg (1-5):
2.97 (34 betyg)

Smördesgsbotten fylld med söt och god vanljkräm och hallon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 1 lättvispat ägg
  • Vaniljkräm:
  • 1 vaniljstång + 3 msk socker eller
  • 2 msk vaniljsocker + 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 4 äggulor
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 1.5 dl aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda socker, grädde, mjölk och maizena i en kastrull. Tillsätt äggulor och vaniljfrön och sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, låt den inte koka. Om du använder vaniljsocker, tillsätt det när krämen svalnat.
  2. Kavla de tinade smördegspattorna något och klä in en pajform med löstagbar botten, 20 centimeter i diameter. Lämna ett par centimeter hängande över kanten så att degen inte glider ner. Pensla kanterna med ägget och grädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Lossa pajskalet från formen, bred ut vaniljkrämen och fördela hallonen. Värm försiktigt marmeladen i en kastrull så den blir rinnig, pensla eller ringla den över hallonen.

Tips

Använd färdig vaniljkräm.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banoffee-paj

(83)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Bärbägare

(14)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(37)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 1 lättvispat ägg
  • Vaniljkräm:
  • 1 vaniljstång + 3 msk socker eller
  • 2 msk vaniljsocker + 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 4 äggulor
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 1.5 dl aprikosmarmelad

Hallontarte

Betyg (1-5):
2.97 (34 betyg)

Smördesgsbotten fylld med söt och god vanljkräm och hallon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda socker, grädde, mjölk och maizena i en kastrull. Tillsätt äggulor och vaniljfrön och sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, låt den inte koka. Om du använder vaniljsocker, tillsätt det när krämen svalnat.
  2. Kavla de tinade smördegspattorna något och klä in en pajform med löstagbar botten, 20 centimeter i diameter. Lämna ett par centimeter hängande över kanten så att degen inte glider ner. Pensla kanterna med ägget och grädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Lossa pajskalet från formen, bred ut vaniljkrämen och fördela hallonen. Värm försiktigt marmeladen i en kastrull så den blir rinnig, pensla eller ringla den över hallonen.

Tips

Använd färdig vaniljkräm.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banoffee-paj

(83)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Bärbägare

(14)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies