Gurkyoghurt med grön chili

Gurkyoghurt med grön chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Kan verka väl simpelt … Men det är supergott att doppa bröd i den krämiga yoghurten som får skjuts av salt, gräslök, olivolja och gurka. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gurka
  • 500 g grekisk yogurt (10 %)
  • 0.5 kruka gräslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • grön tabasco
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Dag 1. Skala och riv gurkan grovt. Salta och blanda väl. Lägg den i en sil/durkslag ev fodrad med kaffefilter. Låt rinna av i en bunke i kylen under natten.
  2. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter och låt även den rinna av i en bunke i kylen under natten.

Dag 2

  1. Blanda gurka och yoghurt. Tillsätt gräslök och chili (spara lite till garnering). Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  2. Bred ut yoghurten på en tallrik och ringla över olja. Toppa med den sparade gräslöken och chilin. Riv över limeskal (endast det gröna) och servera med bröd.

Tips

Om du har bråttom, låt gurkan och yoghurten bara stå någon timme och rinna av. Krama ut vätskan ur gurkan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinibiffar med pommes och snabb bea

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Gurkyoghurt med grön chili
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 gurka
  • 500 g grekisk yogurt (10 %)
  • 0.5 kruka gräslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • grön tabasco
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • salt och nymald svartpeppar

Gurkyoghurt med grön chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Kan verka väl simpelt … Men det är supergott att doppa bröd i den krämiga yoghurten som får skjuts av salt, gräslök, olivolja och gurka. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dag 1. Skala och riv gurkan grovt. Salta och blanda väl. Lägg den i en sil/durkslag ev fodrad med kaffefilter. Låt rinna av i en bunke i kylen under natten.
  2. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter och låt även den rinna av i en bunke i kylen under natten.

Dag 2

  1. Blanda gurka och yoghurt. Tillsätt gräslök och chili (spara lite till garnering). Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  2. Bred ut yoghurten på en tallrik och ringla över olja. Toppa med den sparade gräslöken och chilin. Riv över limeskal (endast det gröna) och servera med bröd.

Tips

Om du har bråttom, låt gurkan och yoghurten bara stå någon timme och rinna av. Krama ut vätskan ur gurkan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinibiffar med pommes och snabb bea

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)