Gurkyoghurt med grön chili
Gurkyoghurt med grön chili
  • Tid 15 min + 1 dygn att rinna av

Gurkyoghurt med grön chili

0 (0 betyg)

Kan verka väl simpelt … Men det är supergott att doppa bröd i den krämiga yoghurten som får skjuts av salt, gräslök, olivolja och gurka. Recept av Mathias Dahlgren

  • Tillagningstid 15 min + 1 dygn att rinna av
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 portioner
  • 1 gurka
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g grekisk yogurt (10 %)
  • 0.5 kruka gräslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • salt och nymald svartpeppar
  • grön tabasco
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dag 1. Skala och riv gurkan grovt. Salta och blanda väl. Lägg den i en sil/durkslag ev fodrad med kaffefilter. Låt rinna av i en bunke i kylen under natten.

  2. 2

    Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter och låt även den rinna av i en bunke i kylen under natten.

Dag 2

  1. 1

    Blanda gurka och yoghurt. Tillsätt gräslök och chili (spara lite till garnering). Smaka av med salt, peppar och tabasco.

  2. 2

    Bred ut yoghurten på en tallrik och ringla över olja. Toppa med den sparade gräslöken och chilin. Riv över limeskal (endast det gröna) och servera med bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du har bråttom, låt gurkan och yoghurten bara stå någon timme och rinna av. Krama ut vätskan ur gurkan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar