Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

0 (0 betyg)

Smidig påsklunch med ägg, ärter och bladspenat. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 480 g kronärtskockshjärtan, på burk (avrunnen vikt)
  • 70 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 125 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar
Topping
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka färsk basilika (20 basilika blad)
  • salladsmix
Till servering
  • fröknäcke eller surdegsbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt. Fräs purjolök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt kronärtskockor, ärter och spenat, fräs ytterligare 3 min. Salta och peppra.

  2. 2

    Fördela i en ugnsform, forma små hålor och knäck i äggen. Baka i ugnen ca 10 min, eller tills äggvitan stelnat.

  3. 3

    Blanda yoghurten med sambal oelek, salt och spiskummin. Klicka ut yoghurten på äggen och strö över basilika. Servera med en grönsallad och t ex fröknäcke.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar