Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smidig påsklunch med ägg, ärter och bladspenat. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 480 g kronärtskockshjärtan, på burk (avrunnen vikt)
  • 70 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 125 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka färsk basilika (20 basilika blad)
  • salladsmix
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • fröknäcke eller surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt. Fräs purjolök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt kronärtskockor, ärter och spenat, fräs ytterligare 3 min. Salta och peppra.
  2. Fördela i en ugnsform, forma små hålor och knäck i äggen. Baka i ugnen ca 10 min, eller tills äggvitan stelnat.
  3. Blanda yoghurten med sambal oelek, salt och spiskummin. Klicka ut yoghurten på äggen och strö över basilika. Servera med en grönsallad och t ex fröknäcke.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 480 g kronärtskockshjärtan, på burk (avrunnen vikt)
  • 70 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 125 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka färsk basilika (20 basilika blad)
  • salladsmix
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • fröknäcke eller surdegsbröd

Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smidig påsklunch med ägg, ärter och bladspenat. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt. Fräs purjolök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt kronärtskockor, ärter och spenat, fräs ytterligare 3 min. Salta och peppra.
  2. Fördela i en ugnsform, forma små hålor och knäck i äggen. Baka i ugnen ca 10 min, eller tills äggvitan stelnat.
  3. Blanda yoghurten med sambal oelek, salt och spiskummin. Klicka ut yoghurten på äggen och strö över basilika. Servera med en grönsallad och t ex fröknäcke.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)