Grönsaksgratäng med getost

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Krämig grönsaksgratäng med lax, aubergine, chèvre. Enkel att laga och med smaker som garanterat kommer gå hem hos middagsgästerna!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl bulgur
  • 1 liten aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 400 g cocktailtomater
  • 1 klyftad rödlök
  • 200 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 kruka strimlad basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g lax
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm tjocka halvmånar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek auberginen tills den fått färg och mjuknat.
  3. Blanda den med resten av grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Rör ihop smulad chèvre, crème fraiche, basilika, salt och peppar. Bred blandningen över grönsakerna och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxbitarna ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Byt ut chevrèn mot fetaost. Använd gärna gårdagens grillade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninnie

2014-11-28

Uselt, ofullständigt recept med lax som dyker upp från ingenstans....och bulgur som "försvinner" i hanteringen!

Katarina Persson

2014-11-11

Undvik lax på en vegetarisk buffe'

Inger

2014-05-14

Det blev mycket gott. Det som var lite krångligt var att bre getostblandningen över grönsakerna. Jag blandade bulgaren med grönsakerna, det står inte men det blev bra.

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl bulgur
  • 1 liten aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 400 g cocktailtomater
  • 1 klyftad rödlök
  • 200 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 kruka strimlad basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g lax
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Grönsaksgratäng med getost

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Krämig grönsaksgratäng med lax, aubergine, chèvre. Enkel att laga och med smaker som garanterat kommer gå hem hos middagsgästerna!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm tjocka halvmånar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek auberginen tills den fått färg och mjuknat.
  3. Blanda den med resten av grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Rör ihop smulad chèvre, crème fraiche, basilika, salt och peppar. Bred blandningen över grönsakerna och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxbitarna ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Byt ut chevrèn mot fetaost. Använd gärna gårdagens grillade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninnie

2014-11-28

Uselt, ofullständigt recept med lax som dyker upp från ingenstans....och bulgur som "försvinner" i hanteringen!

Katarina Persson

2014-11-11

Undvik lax på en vegetarisk buffe'

Inger

2014-05-14

Det blev mycket gott. Det som var lite krångligt var att bre getostblandningen över grönsakerna. Jag blandade bulgaren med grönsakerna, det står inte men det blev bra.

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies