Grönkålssoppa med vita bönor och ägg
  • Tid 30 min

Grönkålssoppa med vita bönor och ägg

4.44 (16 betyg)

Bönorna gör soppan krämig och mättande. Toppa med en nypa chiliflakes för extra sting. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, urkärnad och hackad
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3 msk fond
  • 380 g vita bönor, avsköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
Tillbehör
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa bort de hårda stjälkbitarna om de finns kvar på grönkålen. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg.

  2. 2

    Tillsätt grönkålen och låt fräsa med ett par minuter. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda utan lock ca 10 min.

  3. 3

    Tillsätt bönorna och mixa soppan slät i en kannmixer eller med en mixerstav. Mixa länge så soppan blir så slät som möjligt.

  4. 4

    Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Servera soppan med ägghalvor och riven parmesan. Droppa över olivolja vid servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marja-Liisa

    Mycket god och välsmakande rätt. Konsistensen tycker jag var lite för vattnig så jag redde ut den med 1,5 dl ljus Maizena redning, och serverade med en klick turkisk yoghurt i stället för ägghalvor.