Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
4.21 (28 betyg)

Julig sallad med färsk grönkål, ost och granatäpple. Söta äpplen, russin och rostade mandlar förhöjer julkänslan ännu mer. En sallad som är både god och vacker!

Tillagningstid: 15 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 200 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 äpplen, tunt skivade
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandel, rostade
  • 150 g fetaost
  • 0.5 granatäpple, kärnorna

Gör så här

  1. Ansa bort ev grova stjälkar från grönkålen. Krama grönkålen i en stor serveringsskål med olja och salt så kålen mjuknar något.
  2. Vänd runt med äpple, russin, mandlar, smulad fetaost och granatäppelkärnor.

Servering

Blanda gärna salladen med en dressing på olja, pressad citron, vitlök, salt och peppar.

Tips

Fetaosten går lika bra att byta ut mot ädelost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Coleslaw med rödkål

(3)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Lax- och gösceviche

(1)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 äpplen, tunt skivade
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandel, rostade
  • 150 g fetaost
  • 0.5 granatäpple, kärnorna

Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
4.21 (28 betyg)

Julig sallad med färsk grönkål, ost och granatäpple. Söta äpplen, russin och rostade mandlar förhöjer julkänslan ännu mer. En sallad som är både god och vacker!

Tillagningstid: 15 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa bort ev grova stjälkar från grönkålen. Krama grönkålen i en stor serveringsskål med olja och salt så kålen mjuknar något.
  2. Vänd runt med äpple, russin, mandlar, smulad fetaost och granatäppelkärnor.

Servering

Blanda gärna salladen med en dressing på olja, pressad citron, vitlök, salt och peppar.

Tips

Fetaosten går lika bra att byta ut mot ädelost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Coleslaw med rödkål

(3)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Lax- och gösceviche

(1)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies