Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.96 (51 betyg)

CO2 CO2 CO2 1,6 kg CO2 ekv / portion

Julig sallad med färsk grönkål, ost och granatäpple. Söta äpplen, russin och rostade mandlar förhöjer julkänslan ännu mer. En sallad som är både god och vacker!

Tillagningstid: 15 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 äpplen, tunt skivade
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandel, rostade
  • 150 g fetaost
  • 0.5 granatäpple, kärnorna

Gör så här

  1. Ansa bort ev grova stjälkar från grönkålen. Krama grönkålen i en stor serveringsskål med olja och salt så kålen mjuknar något.
  2. Vänd runt med äpple, russin, mandlar, smulad fetaost och granatäppelkärnor.

Servering

Blanda gärna salladen med en dressing på olja, pressad citron, vitlök, salt och peppar.

Tips

Fetaosten går lika bra att byta ut mot ädelost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marinerade kronärtskockshjärtan

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grönkålssallad med julsmak

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 äpplen, tunt skivade
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandel, rostade
  • 150 g fetaost
  • 0.5 granatäpple, kärnorna

Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.96 (51 betyg)

CO2 CO2 CO2 1,6 kg CO2 ekv / portion

Julig sallad med färsk grönkål, ost och granatäpple. Söta äpplen, russin och rostade mandlar förhöjer julkänslan ännu mer. En sallad som är både god och vacker!

Tillagningstid: 15 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa bort ev grova stjälkar från grönkålen. Krama grönkålen i en stor serveringsskål med olja och salt så kålen mjuknar något.
  2. Vänd runt med äpple, russin, mandlar, smulad fetaost och granatäppelkärnor.

Servering

Blanda gärna salladen med en dressing på olja, pressad citron, vitlök, salt och peppar.

Tips

Fetaosten går lika bra att byta ut mot ädelost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marinerade kronärtskockshjärtan

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grönkålssallad med julsmak

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)