Grönkålssallad med apelsin

Grönkålssallad med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Krispig grönkål, picklad rödlök och saftiga apelsinklyftor blir en färgglad och god sallad. Toppa med knapriga pumpakärnor. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g färsk grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • svartpeppar och flingsalt
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skär löken tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål. Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig. Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
  4. Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken. Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-12-16

Väldigt god sallad, denna kommer jag göra fler gånger.

Marie

2018-12-15

mums

Marie

2018-12-06

Jättegod sallad!

Liknande recept

Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Grönkålssallad med apelsin
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g färsk grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • svartpeppar och flingsalt
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Grönkålssallad med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Krispig grönkål, picklad rödlök och saftiga apelsinklyftor blir en färgglad och god sallad. Toppa med knapriga pumpakärnor. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär löken tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål. Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig. Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
  4. Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken. Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-12-16

Väldigt god sallad, denna kommer jag göra fler gånger.

Marie

2018-12-15

mums

Marie

2018-12-06

Jättegod sallad!

Liknande recept

Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)