Grönkålssallad med apelsin

Grönkålssallad med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krispig grönkål, picklad rödlök och saftiga apelsinklyftor blir en färgglad och god sallad. Toppa med knapriga pumpakärnor. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
  • 150 g färsk grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • svartpeppar och flingsalt
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skär löken tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål. Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig. Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
  4. Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken. Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-12-16

Väldigt god sallad, denna kommer jag göra fler gånger.

Marie

2018-12-15

mums

Marie

2018-12-06

Jättegod sallad!

Grönkålssallad med apelsin
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g färsk grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • svartpeppar och flingsalt
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Grönkålssallad med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krispig grönkål, picklad rödlök och saftiga apelsinklyftor blir en färgglad och god sallad. Toppa med knapriga pumpakärnor. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skär löken tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål. Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig. Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
  4. Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken. Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-12-16

Väldigt god sallad, denna kommer jag göra fler gånger.

Marie

2018-12-15

mums

Marie

2018-12-06

Jättegod sallad!