Grön chilisås från Falafelbaren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Het och syrlig – det bästa tillbehöret till mild frasig falafel.

Tillagningstid: 10 min
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 färska gröna chili (ca 40 g), urkärnade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • vitlök, riven
  • salt

Gör så här

  1. Mixa chili med citronsaft. Tillsätt koriander (med stjälkarna), spiskummin, kardemumma och peppar.
  2. Mixa slät och tillsätt vatten och olja. Smaka av med vitlök och salt.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Byt ut chilin mot grön paprika om ni inte fixar starka smaker. Men om du älskar hetta – behåll kärnorna i chilin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och basilikacaipirinha

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 färska gröna chili (ca 40 g), urkärnade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • vitlök, riven
  • salt

Grön chilisås från Falafelbaren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Het och syrlig – det bästa tillbehöret till mild frasig falafel.

Tillagningstid: 10 min
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa chili med citronsaft. Tillsätt koriander (med stjälkarna), spiskummin, kardemumma och peppar.
  2. Mixa slät och tillsätt vatten och olja. Smaka av med vitlök och salt.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Byt ut chilin mot grön paprika om ni inte fixar starka smaker. Men om du älskar hetta – behåll kärnorna i chilin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och basilikacaipirinha

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)