Grön chilisås från Falafelbaren

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Het och syrlig – det bästa tillbehöret till mild frasig falafel.

Tillagningstid: 10 min
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 färska gröna chili (ca 40 g), urkärnade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • vitlök, riven

Gör så här

  1. Mixa chili med citronsaft. Tillsätt koriander (med stjälkarna), spiskummin, kardemumma och peppar.
  2. Mixa slät och tillsätt vatten och olja. Smaka av med vitlök och salt.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Byt ut chilin mot grön paprika om ni inte fixar starka smaker. Men om du älskar hetta – behåll kärnorna i chilin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Mangobowl med kokos

(7)

Kryddiga honungsribs

(17)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Avokado-örtsås

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 färska gröna chili (ca 40 g), urkärnade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • vitlök, riven

Grön chilisås från Falafelbaren

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Het och syrlig – det bästa tillbehöret till mild frasig falafel.

Tillagningstid: 10 min
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa chili med citronsaft. Tillsätt koriander (med stjälkarna), spiskummin, kardemumma och peppar.
  2. Mixa slät och tillsätt vatten och olja. Smaka av med vitlök och salt.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Byt ut chilin mot grön paprika om ni inte fixar starka smaker. Men om du älskar hetta – behåll kärnorna i chilin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Mangobowl med kokos

(7)

Kryddiga honungsribs

(17)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Avokado-örtsås

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies