Grillat festbröd på pizzasten
  • Tid 40 min + tid att jäsa

Grillat festbröd på pizzasten

0 (0 betyg)

Testa att baka bröd på grillen! Det här festbrödet smaksätts med rosmarin, vitlök och olivolja.

  • Tillagningstid 40 min + tid att jäsa
  • Ingredienser 10

Ingredienser

1 bröd
  • 12 g jäst
  • 3 dl vatten, rumsvarmt
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1.75 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den blir blank. Låt jäsa i en bunke ca 1 timme.

  2. 2

    Förvärm pizzastenen på grillen ca 15 min. Mjöla pizzastenen och tryck ut degen. Tryck ner rosmarin och vitlök med fingrarna i degen. Sätt locket på grillen och grädda ca 7 min. Vänd på brödet och grädda andra sidan under lock ca 7 min. Ringla olja över brödet och strö på flingsalt.

Servering

Garnera brödet med grillad rödlök.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar