Grillade köttbullar med teriyakisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa färdigkryddade köttbullar med japanska smaker som serveras tillsammans med nudlar och grönsaker är Jättegoda smaker som passar lika bra till vardag som till helg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g Smaksatta färdiga köttbullar, Japanska, Niku Dango
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Nudlar
  • 200 g äggnudlar
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli, i bitar
  • 3 knipplökar, delade på längden
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.75 dl teriyakisås
  • 1 röd chili
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda vitlök och olja. Pensla broccoli och lök med vitlöksoljan och stek eller grilla tills de är mjuka med fin färg.
  2. Trä köttbullarna på spett och grilla till fin färg och genomstekta. Pensla med teriyakisås på slutet. Blanda limesaft och teriyakisås. Vänd runt med nudlarna, de grillade grönsakerna och chili. Smaka av med salt. Strö över sesamfrön. Servera med köttbullarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Wokgryta med nudlar och currypasta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Laxbiffar med nudelsallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Wokad glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g Smaksatta färdiga köttbullar, Japanska, Niku Dango
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Nudlar
  • 200 g äggnudlar
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli, i bitar
  • 3 knipplökar, delade på längden
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.75 dl teriyakisås
  • 1 röd chili
  • flingsalt

Grillade köttbullar med teriyakisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa färdigkryddade köttbullar med japanska smaker som serveras tillsammans med nudlar och grönsaker är Jättegoda smaker som passar lika bra till vardag som till helg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda vitlök och olja. Pensla broccoli och lök med vitlöksoljan och stek eller grilla tills de är mjuka med fin färg.
  2. Trä köttbullarna på spett och grilla till fin färg och genomstekta. Pensla med teriyakisås på slutet. Blanda limesaft och teriyakisås. Vänd runt med nudlarna, de grillade grönsakerna och chili. Smaka av med salt. Strö över sesamfrön. Servera med köttbullarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Wokgryta med nudlar och currypasta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Laxbiffar med nudelsallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Strimlad skinkschnitzel med nudlar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Wokad glasnudelsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)