Grillade filodegsknyten med chililax
  • Tid 45 min

Grillade filodegsknyten med chililax

3.62 (32 betyg)

Gott och nytt med frasiga laxpaket med rökig chilismak.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 mortlad anchochili
  • 2 filodegsark
  • 2 msk olja
Couscous med grillade grönsaker:
  • 3 dl couscous
  • 2 paprikor
  • 1 klyftad fänkål
  • 3 små rödlökar med skal
  • 125 g sparris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
Basilikayoghurt:
  • 3 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vänd runt laxbitarna i de blandade torra kryddorna. Dela filodegsarken i mitten. Lägg laxbiten i ena ändan. Vik in kanterna och rulla ihop till ett paket. Gör samma sak med alla laxbitar.

  2. 2

    Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Rör ihop basilikayoghurten. Lägg paprika, fänkål, lök och sparris på grillen. Vänd flera gånger om det behövs. Sparrisen är klar efter ca 4 min, löken är färdig sist. Den ska kännas mjuk när du klämmer på den.

  4. 4

    Pensla laxpaketen med olja och lägg direkt ner på gallret. Grilla på svag glöd ca 15 min.

  5. 5

    Skala löken och ev paprikan om den blivit för svart. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda direkt med couscousen. Pressa vitlök i olivolja och ringla över. Vänd runt försiktigt. Servera med basilikayoghurt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar