Grillade filodegsknyten med chililax

Betyg (1-5):
3.62 (32 betyg)

Gott och nytt med frasiga laxpaket med rökig chilismak.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g laxfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 mortlad anchochili
  • 2 filodegsark
  • 2 msk olja
  • Couscous med grillade grönsaker:
  • 3 dl couscous
  • 2 paprikor
  • 1 klyftad fänkål
  • 3 små rödlökar med skal
  • 125 g sparris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta, eventuellt

Gör så här

  1. Vänd runt laxbitarna i de blandade torra kryddorna. Dela filodegsarken i mitten. Lägg laxbiten i ena ändan. Vik in kanterna och rulla ihop till ett paket. Gör samma sak med alla laxbitar.
  2. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Rör ihop basilikayoghurten. Lägg paprika, fänkål, lök och sparris på grillen. Vänd flera gånger om det behövs. Sparrisen är klar efter ca 4 min, löken är färdig sist. Den ska kännas mjuk när du klämmer på den.
  4. Pensla laxpaketen med olja och lägg direkt ner på gallret. Grilla på svag glöd ca 15 min.
  5. Skala löken och ev paprikan om den blivit för svart. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda direkt med couscousen. Pressa vitlök i olivolja och ringla över. Vänd runt försiktigt. Servera med basilikayoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(32)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(12)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g laxfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 mortlad anchochili
  • 2 filodegsark
  • 2 msk olja
  • Couscous med grillade grönsaker:
  • 3 dl couscous
  • 2 paprikor
  • 1 klyftad fänkål
  • 3 små rödlökar med skal
  • 125 g sparris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Basilikayoghurt:
  • 3 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta, eventuellt

Grillade filodegsknyten med chililax

Betyg (1-5):
3.62 (32 betyg)

Gott och nytt med frasiga laxpaket med rökig chilismak.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt laxbitarna i de blandade torra kryddorna. Dela filodegsarken i mitten. Lägg laxbiten i ena ändan. Vik in kanterna och rulla ihop till ett paket. Gör samma sak med alla laxbitar.
  2. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Rör ihop basilikayoghurten. Lägg paprika, fänkål, lök och sparris på grillen. Vänd flera gånger om det behövs. Sparrisen är klar efter ca 4 min, löken är färdig sist. Den ska kännas mjuk när du klämmer på den.
  4. Pensla laxpaketen med olja och lägg direkt ner på gallret. Grilla på svag glöd ca 15 min.
  5. Skala löken och ev paprikan om den blivit för svart. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda direkt med couscousen. Pressa vitlök i olivolja och ringla över. Vänd runt försiktigt. Servera med basilikayoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(32)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(12)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies