
Grillade filodegsknyten med chililax
Betyg (1-5):
Gott och nytt med frasiga laxpaket med rökig chilismak.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g laxfiléer
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk mald koriander
- 1 mortlad anchochili
- 2 filodegsark
- 2 msk olja
- Couscous med grillade grönsaker:
- 3 dl couscous
- 2 paprikor
- 1 klyftad fänkål
- 3 små rödlökar med skal
- 125 g sparris
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- Basilikayoghurt:
- 3 dl turkisk yoghurt 10%
- 0.5 dl färsk basilika
- 1 pressad vitlöksklyfta, eventuellt
Gör så här
- Vänd runt laxbitarna i de blandade torra kryddorna. Dela filodegsarken i mitten. Lägg laxbiten i ena ändan. Vik in kanterna och rulla ihop till ett paket. Gör samma sak med alla laxbitar.
- Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Rör ihop basilikayoghurten. Lägg paprika, fänkål, lök och sparris på grillen. Vänd flera gånger om det behövs. Sparrisen är klar efter ca 4 min, löken är färdig sist. Den ska kännas mjuk när du klämmer på den.
- Pensla laxpaketen med olja och lägg direkt ner på gallret. Grilla på svag glöd ca 15 min.
- Skala löken och ev paprikan om den blivit för svart. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda direkt med couscousen. Pressa vitlök i olivolja och ringla över. Vänd runt försiktigt. Servera med basilikayoghurt.
Liknande recept
Grillade filodegsknyten med chililax
Betyg (1-5):
Gott och nytt med frasiga laxpaket med rökig chilismak.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vänd runt laxbitarna i de blandade torra kryddorna. Dela filodegsarken i mitten. Lägg laxbiten i ena ändan. Vik in kanterna och rulla ihop till ett paket. Gör samma sak med alla laxbitar.
- Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Rör ihop basilikayoghurten. Lägg paprika, fänkål, lök och sparris på grillen. Vänd flera gånger om det behövs. Sparrisen är klar efter ca 4 min, löken är färdig sist. Den ska kännas mjuk när du klämmer på den.
- Pensla laxpaketen med olja och lägg direkt ner på gallret. Grilla på svag glöd ca 15 min.
- Skala löken och ev paprikan om den blivit för svart. Skär alla grönsaker i mindre bitar och blanda direkt med couscousen. Pressa vitlök i olivolja och ringla över. Vänd runt försiktigt. Servera med basilikayoghurt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!