Grillade crostini med tomatröra

Grillade crostini med tomatröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gör i ordning tomatröran i förväg och grilla sedan crostini precis när de ska ätas. Gnugga bröden med en vitlöksklyfta och låt var och en skeda över tomatröra på de varma bröden. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 6 tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 liten baguette
  • 1 liten vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Halvera och gröp ur tomaterna. Hacka fruktköttet fint. Rör ner olivolja, tomatpuré, socker, salt och peppar.
  2. Grilla brödskivorna gyllene. Gnugga med vitlöksklyftan och toppa med tomatröran.

Tips

Den här tomatsalsan är också god till inbakade fetaosten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta

2018-07-30

Älskar att laga och avnjuta god mat men varför ska man ha en massa vitlök i allting? Jag och många med mej avstår så gärna................fy fabian......Snart är det väl vitlök i glassen och chokladen också???

Grillade crostini med tomatröra
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 liten baguette
  • 1 liten vitlöksklyfta

Grillade crostini med tomatröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gör i ordning tomatröran i förväg och grilla sedan crostini precis när de ska ätas. Gnugga bröden med en vitlöksklyfta och låt var och en skeda över tomatröra på de varma bröden. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Halvera och gröp ur tomaterna. Hacka fruktköttet fint. Rör ner olivolja, tomatpuré, socker, salt och peppar.
  2. Grilla brödskivorna gyllene. Gnugga med vitlöksklyftan och toppa med tomatröran.

Tips

Den här tomatsalsan är också god till inbakade fetaosten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta

2018-07-30

Älskar att laga och avnjuta god mat men varför ska man ha en massa vitlök i allting? Jag och många med mej avstår så gärna................fy fabian......Snart är det väl vitlök i glassen och chokladen också???