Grillad vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (9 betyg)

Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.

Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g vit sparris
  • 1 liter vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 citron, pressad saft
  • olivolja
  • 2 msk salt
  • Till servering:
  • krasse

Gör så här

  1. Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
  2. Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
  3. Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.

Till servering

  1. Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g vit sparris
  • 1 liter vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 citron, pressad saft
  • olivolja
  • 2 msk salt
  • Till servering:
  • krasse

Grillad vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (9 betyg)

Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.

Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
  2. Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
  3. Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.

Till servering

  1. Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)