
Grillad vit sparris
Betyg (1-5):
Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.
Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g vit sparris
- 1 liter vatten
- 0.5 msk strösocker
- 0.5 citron, pressad saft
- olivolja
- 2 msk salt
- Till servering:
- krasse
Gör så här
- Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
- Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
- Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.
Till servering
- Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.
Liknande recept
Grillad vit sparris
Betyg (1-5):
Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.
Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
- Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
- Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.
Till servering
- Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!