Grillad vit sparris

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.

Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 500 g vit sparris
  • 1 liter vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 citron, pressad saft
  • olivolja
  • Till servering:
  • krasse

Gör så här

  1. Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
  2. Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
  3. Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.

Till servering

  1. Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g vit sparris
  • 1 liter vatten
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 citron, pressad saft
  • olivolja
  • Till servering:
  • krasse

Grillad vit sparris

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Förkoka sparrisen lätt så blir den ännu saftigare på grillen.

Tillagningstid: 25 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala sparrisen genom att försiktigt hålla sparrisen i knoppen och skala uppifrån och ner.
  2. Koka upp vatten, socker, salt och citron. Lägg i sparrisen och dra av från värmen när det börjar koka igen. Låt sparrisen svalna i lagen. Är sparrisen späd, lyft upp ur lagen och låt svalna vid sidan. Sparrisen ska behålla sin krispighet eftersom den ska grillas.
  3. Ringla olivolja över sparrisen. Grilla dem gyllene på grillgallret.

Till servering

  1. Toppa med klippt krasse och servera gärna med nässel- och prästostdipp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies