Sparrissoppa

Sparrissoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Krämig sparrissoppa med persilja och grädde. Enkel att göra passar en fint till förrätt eller middag.

4 portioner
  • 500 g sparris, soppsparris på burk
  • 1 liter sparrisspad + vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vetemjöl
  • fyra kryddor
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • persilja
  • salt

Gör så här

  1. Häll av spadet på sparrisen. Koka upp spad, vatten och buljongtärningar. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning. Häll den i buljongen och koka 3-5 min. Smaka av med salt och fyra kryddor.
  2. Vispa ihop äggulor och grädde. Lyft kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen under kraftig vispning. Soppan får sedan inte koka. Lägg i sparrisen och blanda i hackad persilja.
  3. Servera omedelbart med t ex oststänger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sparrissoppa
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g sparris, soppsparris på burk
  • 1 liter sparrisspad + vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vetemjöl
  • fyra kryddor
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • persilja
  • salt

Sparrissoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Krämig sparrissoppa med persilja och grädde. Enkel att göra passar en fint till förrätt eller middag.

4 portioner

Gör så här

  1. Häll av spadet på sparrisen. Koka upp spad, vatten och buljongtärningar. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning. Häll den i buljongen och koka 3-5 min. Smaka av med salt och fyra kryddor.
  2. Vispa ihop äggulor och grädde. Lyft kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen under kraftig vispning. Soppan får sedan inte koka. Lägg i sparrisen och blanda i hackad persilja.
  3. Servera omedelbart med t ex oststänger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!