Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås
  • Tid 30 min

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

0 (0 betyg)

En rätt med sommarkänsla! Grilla rödingen på skinnsidan med locket på grillen så blir fisken saftig med knaprigt skinn. Spetskålen får en rostad, lite nötig smak när den grillas. Servera med en pepparrotssås med dill och pressa över lite citron.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g färskpotatis eller små potatisar
  • 1 spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 citron, delad
  • 4 rödingfiléer med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
Pepparrots- och dillsås:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk finriven färsk pepparrot
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Blanda gräddfil med dill och pepparrot, smaka av med salt. Skär kålen i klyftor genom roten. Grilla kålen varsamt tills den är lite mjuk med fin färg. Ta av kålen från grillen, pensla med olja och salta. Grilla citronen på snittsidan till fin färg.

  2. 2

    Salta fisken och pensla skinnsidan med olja. Grilla med skinnsidan nedåt 5–7 min under lock. Låt fisken ligga still på gallret under hela grilltiden.

  3. 3

    Servera rödingen med nykokt färskpotatis, grillad spetskål, pepparrots- och dillsås samt grillad citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Dra isär spetskålsbladen lite innan du grillar, ju mer luft mellan bladen desto snabbare klar på grillen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Marianne: Lägg filéerna i ugnen på grilleffekt ca 5 min, skinnsidan uppåt på bakplåtspapper.

  • Marianne

    Kan man grilla i ugnen på samma sätt?