
Grillad röding med gräslökssmör och sparris
Betyg (1-5):
Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 1 kg färskpotatis
- 4 rödingfiléer
- salt
- 1 knippe grön sparris (à 250 g)
- 2 citroner, halverade
- Gräslökssmör:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl finskuren gräslök
- salt
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
- Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
- Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.
Servering
Rödingen kan bytas mot lax.
Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.
Grillad röding med gräslökssmör och sparris
Betyg (1-5):
Rödingen blir klar snabbt på grillen och serveras sen med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris. Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.
- Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.
- Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.
Servering
Rödingen kan bytas mot lax.
Tips

Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ann-Britt
2021-06-24
Supergott och lättlagat!