Grillad röding med gräslökssmör och sparris
  • Tid 35 min

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

4.75 (4 betyg)

Då du grillar fisk med skinn, t ex rödingfilé, ska den endast grillas på skinnsidan. Men ha gärna locket på grillen. Rödingen blir snabbt klar och kan serveras med det goda gräslökssmöret och grillad färsk sparris.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 rödingfiléer
  • salt
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 2 citroner, halverade
Gräslökssmör:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop smör och gräslök och smaka av med salt.

  2. 2

    Salta rödingen och ansa sparrisen. Grilla fisken endast med skinnsidan nedåt, under lock. Grilla sparrisen runtom och citronhalvorna på snittsidan.

  3. 3

    Servera rödingen med potatis, gräslökssmör, grillad sparris och grillade citronhalvor.

Servering

Rödingen kan bytas mot lax.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blir det gräslökssmör över går det bra att frysa in.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar