Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Grillad makrill är sanslöst gott! Inte minst med citronetten med kapris, vitlök, citron och chiliflakes.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg färskpotatis eller små kulpotatisar
  • 8 makrillfiléer
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, att grilla
  • Kapriscitronette
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl kapris
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till citronetten. Blanda yoghurten med majonnäsen. Häll upp i en skål och toppa med gräslök. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först.
  3. Vänd med stekspade då det blivit en grillyta. Grilla ytterligare 1 minut. Grilla citronhalvorna medan fisken grillas.
  4. Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis. Pressa ev över den grillade citronen.

Tips

Makrill finns i frysdisken eller i delin. Be personalen filea fisken om den inte redan är det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-01-26

Fantastiskt gott! (Och lättlagad)

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(6)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Blomkåls- Jansson

(96)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(11)

Pasta med krämig laxsås

(34)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färskpotatis eller små kulpotatisar
  • 8 makrillfiléer
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, att grilla
  • Kapriscitronette
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl kapris
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk chiliflakes

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Grillad makrill är sanslöst gott! Inte minst med citronetten med kapris, vitlök, citron och chiliflakes.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till citronetten. Blanda yoghurten med majonnäsen. Häll upp i en skål och toppa med gräslök. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först.
  3. Vänd med stekspade då det blivit en grillyta. Grilla ytterligare 1 minut. Grilla citronhalvorna medan fisken grillas.
  4. Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis. Pressa ev över den grillade citronen.

Tips

Makrill finns i frysdisken eller i delin. Be personalen filea fisken om den inte redan är det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-01-26

Fantastiskt gott! (Och lättlagad)

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Lax i ugn - barnens bästa recept

(6)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Blomkåls- Jansson

(96)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(11)

Pasta med krämig laxsås

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies