Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Grillad makrill är sanslöst gott! Inte minst med citronetten med kapris, vitlök, citron och chiliflakes.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis eller små kulpotatisar
  • 8 makrillfiléer
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, att grilla
  • Kapriscitronette
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl kapris
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till citronetten. Blanda yoghurten med majonnäsen. Häll upp i en skål och toppa med gräslök. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först.
  3. Vänd med stekspade då det blivit en grillyta. Grilla ytterligare 1 minut. Grilla citronhalvorna medan fisken grillas.
  4. Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis. Pressa ev över den grillade citronen.

Tips

Makrill finns i frysdisken eller i delin. Be personalen filea fisken om den inte redan är det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-01-26

Fantastiskt gott! (Och lättlagad)

Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxburgare med tsatsiki

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färskpotatis eller små kulpotatisar
  • 8 makrillfiléer
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, att grilla
  • Kapriscitronette
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl kapris
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk chiliflakes

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Grillad makrill är sanslöst gott! Inte minst med citronetten med kapris, vitlök, citron och chiliflakes.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till citronetten. Blanda yoghurten med majonnäsen. Häll upp i en skål och toppa med gräslök. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först.
  3. Vänd med stekspade då det blivit en grillyta. Grilla ytterligare 1 minut. Grilla citronhalvorna medan fisken grillas.
  4. Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis. Pressa ev över den grillade citronen.

Tips

Makrill finns i frysdisken eller i delin. Be personalen filea fisken om den inte redan är det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-01-26

Fantastiskt gott! (Och lättlagad)

Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxburgare med tsatsiki

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)