Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g lövbiff
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ramslökssmör
  • 1 dl finskuren schalottenlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök (eller gräslök)
  • 200 g smör
  • Till servering
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • 4 äggulor
  • 4 msk riven färsk pepparrot

Gör så här

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur 30 min innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt.

Ramslökssmör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
  2. Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (ev med grillkorg). Grilla sparrisen ca 3 min. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
  3. Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med äggula, pepparrot och ramslökssmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2017-06-05

Fräscht och otroligt gott! Perfekt som sommarmiddag både som bjudrätt och festligare vardagsmåltid😄

Charlotte

2017-05-20

Supergott, enkelt att grilla!

Liknande recept

Ugnsomelett med sparris och zucchini

(22)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Örtfrittata

(2)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Vegofärspiroger

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Brunchplåt

(33)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g lövbiff
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ramslökssmör
  • 1 dl finskuren schalottenlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök (eller gräslök)
  • 200 g smör
  • Till servering
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • 4 äggulor
  • 4 msk riven färsk pepparrot

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur 30 min innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt.

Ramslökssmör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
  2. Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (ev med grillkorg). Grilla sparrisen ca 3 min. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
  3. Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med äggula, pepparrot och ramslökssmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2017-06-05

Fräscht och otroligt gott! Perfekt som sommarmiddag både som bjudrätt och festligare vardagsmåltid😄

Charlotte

2017-05-20

Supergott, enkelt att grilla!

Liknande recept

Ugnsomelett med sparris och zucchini

(22)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Örtfrittata

(2)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Vegofärspiroger

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Brunchplåt

(33)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies