För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad kyckling med yoghurtsås

Betyg (1-5):
2.25 (8 betyg)

Grillad kyckling med örtig rub och yoghurtsås av äpple och pepparrot, som serveras med ugnsrostade grönsaker. God sommarmiddag!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfiléer, gärna med skinn
  • neutral olja, till pensling
  • timjan eller persilja, till garnering
  • Kryddrubb
  • 0.5 msk torkad dragon
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • Ugnsgrönsaker
  • 600 g kokt färsk potatis
  • 1 zucchini, i bitar
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • Yoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 äpple, grovrivet
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda potatis, zucchini, rödlök, olja, flingsalt och chiliflakes på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Stöt ingredienserna till kryddrubben i en mortel. Klappa in rubben på kycklingfiléerna. Pensla med olja och grilla eller stek tills kycklingen är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70°.
  3. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med ugnsgrönsakerna och yoghurtsåsen. Garnera med timjan eller hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(11)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)

Garam masala kyckling

(36)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kyckling med sirapskål

(6)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g kycklingfiléer, gärna med skinn
  • neutral olja, till pensling
  • timjan eller persilja, till garnering
  • Kryddrubb
  • 0.5 msk torkad dragon
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • Ugnsgrönsaker
  • 600 g kokt färsk potatis
  • 1 zucchini, i bitar
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • Yoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 äpple, grovrivet
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Grillad kyckling med yoghurtsås

Betyg (1-5):
2.25 (8 betyg)

Grillad kyckling med örtig rub och yoghurtsås av äpple och pepparrot, som serveras med ugnsrostade grönsaker. God sommarmiddag!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatis, zucchini, rödlök, olja, flingsalt och chiliflakes på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Stöt ingredienserna till kryddrubben i en mortel. Klappa in rubben på kycklingfiléerna. Pensla med olja och grilla eller stek tills kycklingen är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70°.
  3. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med ugnsgrönsakerna och yoghurtsåsen. Garnera med timjan eller hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(11)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)

Garam masala kyckling

(36)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kyckling med sirapskål

(6)