Grillad kyckling i citrongräsmarinad

Grillad kyckling i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrik grillad kycklingfilé som har marinerats i citrongräs, japansk soja och vitlök. Serveras med en god jordnötssås.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Marinad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 tim i kylen, gärna över natten. Mixa jordnötssmör med soja, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander. Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med rödvinssås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kycklingfilé med sardellsmör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg
Betyg
(1)
Grillad kyckling i citrongräsmarinad
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Marinad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Grillad kyckling i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrik grillad kycklingfilé som har marinerats i citrongräs, japansk soja och vitlök. Serveras med en god jordnötssås.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 tim i kylen, gärna över natten. Mixa jordnötssmör med soja, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander. Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med rödvinssås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kycklingfilé med sardellsmör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg
Betyg
(1)