Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Koka in massa mustig smak i riset så känns hela rätten så mycket mer vällagad.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
  • 600 g kycklingklubba
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk dragon
  • 0.5 tsk basilika eller smulad oregano
  • 1 krm salt
  • Pilaffris:
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2.5 dl långkornigt ris eller råris
  • 2 msk olja eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 smulad hönsbuljongtärning
  • Smaksättning:
  • 1 tsk curry

Gör så här

  1. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingklubborna med skinnsidan ner, täck inte mer än 2/3 av pannan. Bryn dem sedan långsamt runtom på ej för stark värme tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och smulad dragon eller basilika eller oregano. Efterstek under lock på svag värme ca 30 minuter.

Pilaffris

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka riset på svag värme under lock, vitt ris ca 20 minuter, råris ca 40 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Smaka av med salt.
  2. Pilaffriset kan kryddas extra med curry. I så fall fräses curryn tillsammans med lök och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf

2017-06-07

Lätt och MYCKET gott!

Stekta kycklingklubbor med pilaffris
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g kycklingklubba
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk dragon
  • 0.5 tsk basilika eller smulad oregano
  • 1 krm salt
  • Pilaffris:
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2.5 dl långkornigt ris eller råris
  • 2 msk olja eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 smulad hönsbuljongtärning
  • Smaksättning:
  • 1 tsk curry

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Koka in massa mustig smak i riset så känns hela rätten så mycket mer vällagad.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingklubborna med skinnsidan ner, täck inte mer än 2/3 av pannan. Bryn dem sedan långsamt runtom på ej för stark värme tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och smulad dragon eller basilika eller oregano. Efterstek under lock på svag värme ca 30 minuter.

Pilaffris

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka riset på svag värme under lock, vitt ris ca 20 minuter, råris ca 40 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Smaka av med salt.
  2. Pilaffriset kan kryddas extra med curry. I så fall fräses curryn tillsammans med lök och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rolf

2017-06-07

Lätt och MYCKET gott!