Grillad kummel och vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillad vit sparris och kummel, som serveras med ett rucolasmör och kokt potatis. Så gott och somrigt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kummelfilé
  • 1 tsk salt
  • 8 vit sparris
  • 800 g potatis
  • 1 citron, delad
  • olivolja
  • Rucolasmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 15 g rucola
  • salt

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar och salta. Skala sparrisen och lägg i kallt vatten med några droppar citron i.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop smör, olja och rucola till ett grönt smör. Smaka av med salt.
  3. Grilla sparrisen tills den är mjuk med fin färg. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt.
  4. Klappa in fisken med olja och grilla med skinnsidan nedåt tills den fått en fin grillyta. Vänd varsamt och grilla snabbt på andra sidan.
  5. Lyft gallret från värmen så blir det lättare att lossa fisken från gallret. Pressa lite citron över fisken vid servering och servera med potatis och rucolasmör.

Tips

Kummel kan bytas mot torskrygg eller kolja, de är också goda att grilla!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g kummelfilé
  • 1 tsk salt
  • 8 vit sparris
  • 800 g potatis
  • 1 citron, delad
  • olivolja
  • Rucolasmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 15 g rucola
  • salt

Grillad kummel och vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillad vit sparris och kummel, som serveras med ett rucolasmör och kokt potatis. Så gott och somrigt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar och salta. Skala sparrisen och lägg i kallt vatten med några droppar citron i.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop smör, olja och rucola till ett grönt smör. Smaka av med salt.
  3. Grilla sparrisen tills den är mjuk med fin färg. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt.
  4. Klappa in fisken med olja och grilla med skinnsidan nedåt tills den fått en fin grillyta. Vänd varsamt och grilla snabbt på andra sidan.
  5. Lyft gallret från värmen så blir det lättare att lossa fisken från gallret. Pressa lite citron över fisken vid servering och servera med potatis och rucolasmör.

Tips

Kummel kan bytas mot torskrygg eller kolja, de är också goda att grilla!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)