Grillad fylld oxfilé

Betyg (1-5):
3.27 (75 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 100 g finhackad kabanoss eller annan kryddstark korv
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk timjan
  • 600 g oxfilé, helst mittbiten
  • 4 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs korv, lök, vitlök och timjan i en stekpanna. Skär ett snitt längs med hela oxfilén. Fyll med korvblandningen. Bind ihop med steksnöre. Krydda med salt och peppar runt om oxfilén och lägg på grillen.
  2. För bästa resultat använd en grill med lock och grilla med indirekt grillning till en innertemperatur på 55°. Vila 5 minuter innan den skärs upp.

Indirekt grillning

  1. Med indirekt grillning grillar du under lock, utan kol direkt under det som grillas. Där placeras i stället en droppskål, som fångar upp fett och köttsafter, medan kolen läggs runt omkring och ger värme och smak.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacos al pastor - Coop

(7)

Salsiccia med salvia och bacon - Coop

(10)

Köttiga grillspett - Coop

(6)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar - Coop

(1)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 100 g finhackad kabanoss eller annan kryddstark korv
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk timjan
  • 600 g oxfilé, helst mittbiten
  • 4 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Grillad fylld oxfilé

Betyg (1-5):
3.27 (75 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs korv, lök, vitlök och timjan i en stekpanna. Skär ett snitt längs med hela oxfilén. Fyll med korvblandningen. Bind ihop med steksnöre. Krydda med salt och peppar runt om oxfilén och lägg på grillen.
  2. För bästa resultat använd en grill med lock och grilla med indirekt grillning till en innertemperatur på 55°. Vila 5 minuter innan den skärs upp.

Indirekt grillning

  1. Med indirekt grillning grillar du under lock, utan kol direkt under det som grillas. Där placeras i stället en droppskål, som fångar upp fett och köttsafter, medan kolen läggs runt omkring och ger värme och smak.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacos al pastor - Coop

(7)

Salsiccia med salvia och bacon - Coop

(10)

Köttiga grillspett - Coop

(6)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies