Grillad fylld oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g finhackad kabanoss eller annan kryddstark korv
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk timjan
  • 600 g oxfilé, helst mittbiten
  • 4 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs korv, lök, vitlök och timjan i en stekpanna. Skär ett snitt längs med hela oxfilén. Fyll med korvblandningen. Bind ihop med steksnöre. Krydda med salt och peppar runt om oxfilén och lägg på grillen.
  2. För bästa resultat använd en grill med lock och grilla med indirekt grillning till en innertemperatur på 55°. Vila 5 minuter innan den skärs upp.

Indirekt grillning

  1. Med indirekt grillning grillar du under lock, utan kol direkt under det som grillas. Där placeras i stället en droppskål, som fångar upp fett och köttsafter, medan kolen läggs runt omkring och ger värme och smak.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salsiccia med salvia och bacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillspett med kött

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g finhackad kabanoss eller annan kryddstark korv
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk timjan
  • 600 g oxfilé, helst mittbiten
  • 4 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Grillad fylld oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs korv, lök, vitlök och timjan i en stekpanna. Skär ett snitt längs med hela oxfilén. Fyll med korvblandningen. Bind ihop med steksnöre. Krydda med salt och peppar runt om oxfilén och lägg på grillen.
  2. För bästa resultat använd en grill med lock och grilla med indirekt grillning till en innertemperatur på 55°. Vila 5 minuter innan den skärs upp.

Indirekt grillning

  1. Med indirekt grillning grillar du under lock, utan kol direkt under det som grillas. Där placeras i stället en droppskål, som fångar upp fett och köttsafter, medan kolen läggs runt omkring och ger värme och smak.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salsiccia med salvia och bacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillspett med kött

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(6)