Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa

Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 4 färskkorvar t ex salsiccia
  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • Balsamicolök:
  • 2 klyftade gula eller röda lökar
  • 25 g smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl hot ajvar relish eller harissa
  • cornichoner

Gör så här

  1. Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
  2. Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.

Balsamicolök:

  1. Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
  2. Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.

Tips

Passar perfekt med en god lageröl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 färskkorvar t ex salsiccia
  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • Balsamicolök:
  • 2 klyftade gula eller röda lökar
  • 25 g smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl hot ajvar relish eller harissa
  • cornichoner

Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
  2. Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.

Balsamicolök:

  1. Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
  2. Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.

Tips

Passar perfekt med en god lageröl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!