Grillad broccoli med kycklingfilé

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 4 kycklingfiléer
  • 250 g broccoli
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ev med chili och lime till servering
  • Marinad:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • Limeyoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk malen koriander
  • flytande honung

Gör så här

  1. Banka den tjocka delen av kycklingfilén så den blir något tunnare. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Vänd runt kycklingen och låt marinera minst 30 min, gärna längre. Salta och peppra. Grilla tills kycklingen är genomstekt, ca 8 min, vänd flera gånger.
  2. Dela broccolin på längden genom stjälken. Dela den ytterligare på längden så att det blir som klyftor. Pensla med olja och grilla försiktigt tills broccolin är något mjuk med fin färg, vänd flera gånger. Salta.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt och honung. Servera kycklingen med broccolin, yoghurtsåsen och ev mer chili och lime.

Tips

Servera med någon av Pauluns rismixer eller mixa din egen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2017-03-29

Mycket gott, tog lite extra vitlök i yogurten.

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Couscouspanna med fisk

(25)

Pumpastroganoff

(146)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Blomkåls- Jansson

(96)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Laxtaco

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 kycklingfiléer
  • 250 g broccoli
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ev med chili och lime till servering
  • Marinad:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • Limeyoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk malen koriander
  • flytande honung

Grillad broccoli med kycklingfilé

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Banka den tjocka delen av kycklingfilén så den blir något tunnare. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Vänd runt kycklingen och låt marinera minst 30 min, gärna längre. Salta och peppra. Grilla tills kycklingen är genomstekt, ca 8 min, vänd flera gånger.
  2. Dela broccolin på längden genom stjälken. Dela den ytterligare på längden så att det blir som klyftor. Pensla med olja och grilla försiktigt tills broccolin är något mjuk med fin färg, vänd flera gånger. Salta.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt och honung. Servera kycklingen med broccolin, yoghurtsåsen och ev mer chili och lime.

Tips

Servera med någon av Pauluns rismixer eller mixa din egen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2017-03-29

Mycket gott, tog lite extra vitlök i yogurten.

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Couscouspanna med fisk

(25)

Pumpastroganoff

(146)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Blomkåls- Jansson

(96)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Laxtaco

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies